Webtoon Tavsiyesi - Alien Idol

 


Puan: 9/10

Yazar: JIAE

Tür:

Romantik, Fantastik, Dram, Bilim-kurgu

Tanıtım:

Düşman bir gezegen tarafından saldırıya uğrayan gezegenlerinin yıkımı sonrası Rie, evini ve en yakın arkadaşı Road'u kaybetti. Meraklı bir mavi gezegene sığınan Rie, Dünya'da uzaylı bir idol olarak yeniden yükselecek!

Benim Görüşüm:

Bazı uzaylılar gezegenleri yok edildikten sonra Dünya'ya yaşamak için geliyorlar.

Seri komedi değil de daha çok dram ağırlıklı. Kaybettikleri şeyin geri gelmeyeceğini bilerek yaşamaya çalışan bir grup uzaylı Kore'de idol olarak kameraların karşısına geçiyor. Kendi dillerinin unutulacağı ve yok olacağı korkusuyla dolduklarından söyledikleri şarkıları "Dünya'da olamaya bir dille"  yani kendi dilleriyle söylüyorlar.

Yine Kore'nin katı güzellik anlayışına ve idollerin yaşamlarındaki zorluklara değinen bir webtoon. Bu konu Kore'de gerçekten de güncel bir sorun olsa da bu kadar çok şeyin yazılıp çizilmesine rağmen bir değişikliğin yapılmaması, artık insanların bu meseleyi olabildiğince normalleştirdiğini gösteriyor.

Sanki "onlar idoller, kurallara uymak zorundalar." algısını, bu tarz eserlerle daha çok yayıyorlar.

Türkiye'de kadına şiddet daima güncel sorun olduğu için televizyon dizileri hep bu konuda olduğu gibi, Kore'de de güncel sorunlardan biri bu.

Zaten Kore'de sayısız idol grubu var. Gençlerin çok büyük bir kısmını oluşturan bu grupta hayatta kalmak gerçekten de Survival'dan daha zor.

Ayrıca bilim-kurgu açısından da bize oldukça ilginç bir hikaye sunuyor. Uzaylılarda değişik bir cinsiyet algısı var. Baş karakterimiz Rie'nin nasıl bir karakter gelişiminden geçeceğini gerçekten de merak ediyorum.

Ayrıca Schu karakterini de hiç sevmediğimi söylemem gerekiyor. (`皿´#)

Seriyi şu anda Tapas'dan okuyorum. Her hafta ücretsiz bir bölüm okumanıza izin veriyor. Konu ilginizi çektiyse okumanızı tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel