Maskeli Adam

Kamp alanının ortasındaki kamp ateşi çıtırdıyordu. Etrafındaki kütüklere gruplar halinde çingeneler oturmuştu. Bir grup, darbuka ve klarnet çalarken diğer grup, eğlenceli şarkılar söylüyordu. 

Akşam yemeğinde yedikleri güveçte kullanılan etlerin kemikleri, köşedeki birkaç hayvan terbiyecisi tarafından köpeklere veriliyordu. Köpekler heyecanlı şekilde havlıyordu.

Bir yaz gecesinden beklenilen her şey vardı. Gökyüzü açık ve yıldızlarla doluydu. Hava sıcak olsa da bunalmalarını engelleyen şey serin rüzgardı. Ağustos böcekleri cır cır diye ötüyordu. Normal biri, bu durumda rahatlayarak anın tadını çıkarırdı, lakin eğlenen çingeneler dışında ortamda bir tane bile normal kişi yoktu.

Adlee, kampın biraz dışında oturmuştu ve düşünürken yıldızları izliyordu. Kamp ateşinin kızıl ışıltısı yüzünün bir yarısına yansıyor, onun bakışlarını dipsiz bir yalnızlıktan fırlamış gibi gösteriyordu. Uzun bir süre hareketsiz kaldı.

Birdenbire ona bakan gizlenmiş bakışları hissetti. Biri onu izliyordu. Bu işi olabildiğince iyi bir şekilde yapmasına rağmen Adlee'yi uyandıran şey bilgi metniydi.

[TEHLİKE! TEHLİKE! Biri sizi izliyor!]

Adlee, uyarıyla birlikte onu izleyen bakışları sırtında hissetti. İçinden geçen hızlıca arkasını dönme dürtüsünü bastırdı. Ani bir hareket yaparak karşı tarafı ürkütmek istemiyordu. Bir süre daha gökyüzünü izlemeye devam etti.

Neden böyle bir anda bir uyarı metninin belirdiğini anlayamadı. Daha önce de tehlikeli durumlar içinde bulunmuştu, yine de hiç böyle bir uyarı çıkmamıştı. Adlee, bu uyarı mesajında bir gariplik olduğunu düşündü.

Sırtındaki bakışlar sanki fark edilmeyi umursamıyorlarmış gibi daha da belirginleşmeye başladı. Adlee, artık zamanın geldiğini anladığında oturduğu yerden kalktı. Uyuşmuş olan kaslarını gevşetmek için birkaç esneme hareketi yaptıktan sonra arkasını döndü.

Arkasında kimse yoktu, ancak bakışların yakından geldiğini biliyordu. Kamp ateşine doğru yürüdü. Kamp ateşinin çevresi oldukça kalabalık olsa da herkes gruplar halinde oturuyordu. Bu yüzden tek başına oturup ona bakan kişiyi kolaylıkla bulabildi.

Siyah saçları rüzgarda havalanıyordu. Yüzünün yarısı kuru kafadan yapılmış bir maskeyle kapatılmış olsa da yakışıklı mizacını saklayamıyordu. Adamın kehribar rengi sol gözü Adlee'ye bakıyordu. Adlee, bir anda en derin sırları adam tarafından görülüyormuş gibi hissetti, ancak arkasından birinin onun adını çağırmasıyla dikkati dağılıverdi.

"Adlee!"

Aniden adının çağrılması, refleksle arkasına dönmesiyle sonuçlandı. Arkasında ona kaşlarını çatmış ve kızgın bir şekilde bakan Balian ile karşılaştı. Onun kızgınlığının kaynağını anlayamasa da şimdi bunu düşünmenin zamanı değildi. Hemen eski konumuna geri döndüğünde maskeli adamı artık göremedi. Başını çevirerek etrafı araştırdı, ancak şüphe çekici bir hareket yoktu. Adam sanki bir anda toz olmuş, dumana karışmıştı.

Adlee içinden geçen derin hayal kırıklığını hissetti. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel