Webtoon Tavsiyesi - Solo Leveling


Puan: 10/10

Yazar: Chugong / Gee so-lyung / Redice studio

Tür:

Aksiyon, Fantastik, Macera

Tanıtım:

On yıl önce gerçek dünyayı canavarların dünyasına bağlayan "geçit" açıldıktan sonra, insanlar canavarları avlamaya başladılar. Canavarları avlayan insanlara "Avcı" dendi. Ancak tüm avcılar güçlü değildi. E-seviye bir avcı olan Sung Jin-Woo, en düşük seviyeli zindanlarda hayatını riske atarak geçimini sağlamaya çalışıyor. "Dünyanın En Güçsüz Avcısı" olarak görülen Sung Jin-Woo, D-seviye bir zindanın içinde en zorlu seviyeye sahip gizli bir zindana rastladıktan sonra tuhaf bir güç elde etti. Bu güç, sadece kendisinin görebildiği bir görev ekranı ve onun sayesinde seviye atlayabiliyor. En güçsüz avcıdan S-Seviye bir avcıya evrilme! (Manga Denizinden alıntıdır.)

Benim Görüşüm:

Çok önceden novelinden 30 bölüm falan okumuştum. Bu yüzden hafızam tazeyken tekrar okumak istemedim ve şimdiye kadar bekledim. Hepsini bir günde okudum ve anında notumu verdim. Mükemmel. Her anlamda çizim, hikaye, karakterler ve kurgu. 

Karakter gelişimi çok bariz ve çoğu shounen anime veya mangaya göre güç dengesi daha stabil. Normal şartlarda güçlenen ana karakterle birlikte gördüğümüz daha güçlü düşmanların çıkışı bu sefer biraz daha mantıklı hale gelmiş. Ayrıca hikayenin görünen yüzü dışında derin bir kurgusu da var bu sayede hikayeye gizem havası da verilmiş oluyor.

Şanslı ve çok güçlü bir baş kahramanımızın olması okuyucuya ekstra keyif veren bir şey. Ayrıca gören gözler için de yakışıklı bir yüzü var ve hatta belli bir süreden sonra kas bile yapıyor. ( ͡ᵔ ͜ʖ ͡ᵔ)

Serinin hikayesinin güzel olmasının yanı sıra harika sanat tarzıyla dikkatleri hemen üzerine topladı. Şu anda binlerce sadık takipçisi ve hayranı var. Her sahnenin duvar kağıdı olma potansiyeli olan bu seride güzel olan tek şey çizimleri değil. Özgün canavar ve boss tasarımlarıyla okuyucuyu kendine hayran bıraktırıyor.

Ayrıca 58. Bölümdeki Vulgar adlı bossun tasarımı beni benden almıştı. 

Doğruyu söylemek gerekirse okuduğum ilk birkaç bölümü çok beğenmemiştim. Sonradan açılan ve okuyucuya okurken zevk veren bir seri.

Bu seriyi erkekler büyük ihtimal aksiyonu için okurken, kızlar erkek baş karakterin çok havalı ve ateşli olmasından okuyordur. (*/▽\*) Ben de aksiyonu severim, ancak bu seriyi daha çok baş karakter için okuduğumu söylesem de yalan söylemiş olmam. 

Jin-Woo: I can't let you live... You are too much of risk. Enemy: Ugh! Jin-Woo: You might cause a calamity. Enemy: No... You are wrong. I am not a calamity. You are. Graaah! 

Milliyetçi bir seri olduğunu da söylemem gerekiyor. Bulduğu her fırsatta Kore'yi övmeye çalışıyor ve diğer ülkeleri hep küçük görüyor.

Yine de her şeye rağmen...

Bu seri ile söyleyeceğim son şey:

Baş karakter çok havalı! (⁄ ⁄•⁄ω⁄•⁄ ⁄)

Karakterler:

Sung Jin-Woo : Baş karakter (^་།^) AhJin Loncası kurucusu. Monarch of Shadow
Sung Il-Hwan: Bir zindanda kaybolan ama yıllar sonra aniden ortaya çıkan Jin-Woo'nun babası.
Goto Ryuji: Japonyanın rahmetli en güçlü kişisi... Resmen harcandı karakter. (-_-;)・・・
Han Song-I: Sung Jin-Ah'ın arkadaşı. Sung Jin-Woo'nun hızlı zindan temizleme partisine katılmıştı.
Park Jong-Soo: Knight Loncasının lonca başkanı.
Jung Yoon-Tae: Park Jong-Soo'nun asistanı gibi bir şey.
Yoo Jin-Ho: İlk görülme Hwang Dong Suk'un partisindeydi. Ondan kurtulduktan sonra Jin-Woo'nun peşinden ayrılmadı. 
Cha Hae-In: Hunters Loncasının yardımcı başkanı. Yakın gelecekteki yengemiz. Sarışın.
Hwang Dong-Suk: Kertenkele.
Hwang Dong-Su: Kertenkelenin kardeşi. Onun intikamı için Kore'ye geldi. Jin-Woo'nun babası tarafından hastanelik edildi.
Legia: Monarch of Beginnig. 
Cristopher Reed: Bir anda ortaya çıkan bir karakter. Öldü.
Liu Zhigang: 7 yıldızlı Çinli Avcı
Baek- Yoon Ho: White Tiger Guild
Lim Tae- Gyu: Fiend Guild
Go Gunhee: Kore Avcı Birliği Başkanı
Adam White
Beru: Jin-Woo'nun sevimli karınca gölge askeri
Lennart Nierman: Alman Lonca Başkanı

Monarch ve Rules

Jin- Woo'nun Havalı Pozları:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel