Anime Tavsiyesi - Kujira no Kora wa Sajou ni Utau





Puan: 8.5/10

Stüdyo:  J.C.Staff

Tür:

Fantastik, Bilimkurgu, Shoujo, Dram, Gizem

Tanıtım:

Chakuro neredeyse ütopya sayılabilecek, uçsuz bucaksız kum denizinde yüzen Çamur Balinası (Çöl Balinası) isimli adada yaşayan 14 yaşındaki bir arşivcidir. Bu Çöl Balinası adasında yaşayan her on insandan dokuzu saimia isimli bir güçle kutsanmıştır fakat özel oldukları kadar bu güçler onları erken bir ölüme mecbur bırakmaktadır.

Chakuro ve arkadaşları kendilerininki gibi pek çok yüzer adaya denk gelmelerine rağmen kendi adaları dışında başka kimseyi ne görmüş, ne tanışmış ne de duymuşlardır. Derken Chakuro bir gün yine Çöl Balinası büyüklüğünde bir adaya çıkar ve orada kaderini değiştirecek bir kızla karşılaşır.

Benim Görüşüm:

Serinin stüdyosu J.C. Staff olduğu için animasyon konusunda göze çarpan bir hata yoktu. Hatta oldukça iyiydi diyebilirim. Seslendirme kadrosuna şöyle bir bakmanız yeterli. Hepsi işinde uzman tanınmış kişiler. Hikaye merak uyandırıcıydı ve karakterler de sevimliydi. 

Karakter tasarımları harikaydı ve seri boyunca daima duygusal bir hava hakimdi. Ama üzgünüm ki sanırım ikinci sezon çıkmayacak.

Japonya da anime için DVD satışları çok düşük kalmış, ne kadar uluslararası fanlar Netflix sayesinde animeyi izleyebilse de bu anime de milyonlarca anime arasında kaybolup gidecek.

Mangası hala devam ediyor, bir ara tamamını okumayı düşünüyorum. Şimdi okumayacağım için o zamana kadar büyük ihtimal çoğu şeyi unutmuş olacağım.

Ama mangasını okumaktansa ikinci sezonu izlemeyi tercih ederim.

En sevdiğim karakter Ouni idi. Dediğim gibi her karakterin bir sevimliliği vardı ama bazıları daha sevecendi. Ouni yalnız başına zorluklarla yüzleşmeyi deneyen, tüm yükü kendi sırtlanmayı tercih eden bir karakterdi.

Bir yere kadar aşırı zorlandı ve sonunda patladı. Patladığı sahne acayip kederliydi. Daha demin spoiler mi verdim üzgünüm susuyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm