Oyun Tavsiyesi - Shadowrun: Returns

 


Puan: 7/10

Tür:


RPG, Cyberpunk

Yayıncı:  GB Patch Games

Tanıtım:

İNSAN, BÜYÜ VE MAKİNE BULUŞUYOR. Yıl 2054. Sihir, efsane ve efsanenin güçlü yaratıklarını uyandırarak dünyaya geri döndü. Teknoloji, beden ve bilinçle birleşir. Acımasız şirketler dünyayı kuruturken elfler, troller, orklar ve cüceler aramızda yürüyor. Sen bir gölge kaçıcısısın - toplumun kenarlarında, devasa kurumsal arkolojilerin gölgesinde yaşayan, gün be gün sadece beceri ve içgüdüle hayatta kalan bir paralı asker. Güçlü ya da çaresiz bir işin yapılmasına ihtiyaç duyduğunda, onu her ne şekilde olursa olsun halledersiniz.

Seattle metropleksinin kentsel yayılımında, gizemli bir katil arayışı, sizi en karanlık gecekondulardan şehrin en güçlü megacorp'larına götüren bir yola sokar. Seattle'ın gölgelerinden zarar görmeden çıkmak için dikkatlice yürümeniz, diğer koşucuların yardımını almanız ve güçlü teknoloji ve sihir güçlerinde ustalaşmanız gerekecek.

Shadowrun'un eşsiz cyberpunk-fantezi dünyası, yaklaşık 25 yıl önce yaratılmasından bu yana büyük bir kült kazanmıştır. Şimdi yaratıcısı Jordan Weisman, Shadowrun dünyasına geri dönerek bu klasik oyun ortamını tek oyunculu, sıra tabanlı taktik RPG olarak modernize ediyor.

Benim Görüşüm:

Rpg oyunlarını daima severim. Normal oyunlara göre kafamda ekstradan +5 puan vererek oyuna başlarım. Ancak bu oyun beklentimin baya altında kaldığını söylemem gerekiyor.

Divinity: Original Sins 2 gibi bir oyunu oynadıktan sonra bu tarz oyunlar beni hayal kırıklığına uğratmaya başladı. Çünkü Divinity bana istediğim her şeyi vermişti.

Yine de bu oyunu oynadım ve bitirdim bu yüzden yorumunu yazmam gerekiyor. 

Hikayede bol bol seçim hakkınız olsa da bazı önemli seçimler dışında seçimleriniz hikayeyi çok etkilemiyor. Oyunun nerede biteceği belli zaten siz sadece RPG gibi gözüksün diye konulan seçimleri yapıyorsunuz. 

Bu oyunda, her şeye rağmen beni en şaşırtan şey normal bir satıcının bile arka hikayesinin olması. Çok merak etmiyordum ama hikayeyi genişletmek için değişik bir yöntem olmuş.

Hikaye hakkında aşağıdaki spoiler kısmında konuşacağım ama burada iyi yazıldığını ve eğer kitabı olsaydı merakla okunacağını söylemeliyim. Ama aşırı iyi bir şey de beklemeyin. Ortalamanın biraz üstünde sadece.

Savaş oldukça az. Parmakla sayılabilecek kadar. Ama oyun süresi de çok uzun değil zaten. 12 saat civarı.

Oyunda ilk defa göreceğiniz Decker diye bir sınıf var. İlginç bir sınıf olsa da benim için sadece baş belası oldu. Çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Oyunu Elf Shaman Mage olarak oynadım.

Serinin ikinci ve üçüncü oyunları da var kütüphanemde... Onları oynar mıyım emin değilim...

Spoiler:

Eski dostlarınızdan Sam bir gün size video mesajı gönderir ve katilini bulmanızı bulursanız da avukatına söyledikten sonra size yüklü bir para vereceğini söyler. Siz de katili aramaya başlarsınız. Dini örgütler, rüya makineleri, ölümsüz böcekler, organ satışı, psikopat katiller, dünyayı ele geçirmek isteyen böcekler derken katili bulursunuz. Katil Sam'in ikiz kız kardeşi çıkar. Onu öldürür veya canlı yakalayıp tutuklatırsınız. Sam'in avukatını arar durumu anlatırsınız. Avukat size Sam'in başka bir video kaydını gönderir.  Bu videoda size katilini bulduğunu için teşekkür eder ve size bir ikiz kardeşi olduğunu ve ondan özür dilediğini ve onu sevdiğini söyler. İroniye bakın~~ Oyunun özeti budur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel