Film Tavsiyesi - Sleepy Hollow

 


Puan: 7/10

Yönetmen:  Tim Burton

Tür: Korku/Gizem

Süre: 1 saat 46 dakika

Tanıtım:

Küçük kasabada insanlar esrarengiz şekilde öldürülmektedir. Yöre halkı cinayetleri yıllar önce kafası kesilerek öldürülen bir süvarinin işlediğine inanmaktadır. Polis Crane buna inanmaz ve Katrina Van Tassel (Christina Ricci) ile beraber katilin peşine düşer...

Benim Görüşüm:

Rasyonel bir adam olan Crane, kasabadaki esrarengiz ölümlerin mantıklı bir sebebi olduğuna inanıyor ve bunu ispatlamak için oraya gönderiliyor. 

Diğer Tim Burton filmleri izleyenler bilirler. Ne kadar karanlık bir atmosferi olsa da filmin, çocuksu ve fantastik bir tarafı da var. Çok uzun süre hatırda kalacak bir film değildi. Başka izleyecek bir şeyiniz yoksa veya Hayalet Şövalyenin hikayesini merak ediyorsanız izleyebilirsiniz.

Spoiler! 

Garip bir travması olan Crane, misafir olarak kaldığı evin sahibinin kızına aşık oluyor. Bir yandan cinayeti çözmeyi çalışırken bir yandan da bulduğu her fırsatta kızla flört ediyor. Lakin kızın bir nişanlısı var. Filmin yarısında o da ölüyor orası ayrı... Cadılık, hayaletler ve diğer şeytani şeyler hakkında olan bir filmdi. Yani Crane istediği sonuca ulaşamıyor. Yine de mutlu son.

Edited: 21.03.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel