Oyun Tavsiyesi - Haven

 

Puan: 9/10

Tür:


Romantik, RPG, Macera

Yayıncı:  The Game Bakers

Tanıtım:

İki sevgili her şeyden vazgeçti ve birlikte olmak için kayıp bir gezegene kaçtı. Aşk, isyan ve özgürlük ile ilgili bu RPG macerasında gizemli bir tabiatta süzülün, parçalanmış bir dünyayı keşfedin ve onları ayırmaya çalışan şeye karşı savaşın.




Benim Görüşüm:

Gelecekte evleneceğin kişinin sistem tarafından belirlenen bir dünyada, iki sevgili birlikte olabilmek için başka bir gezegene kaçtı. Yeni iniş yaptıkları gezegen uçsuz bucaksız ve yapayalnızlar. Bir şekilde hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da onları arkalarından kovalayan adamlardan saklanıyorlar.

Güzel bir görsel roman olmasının yanında Rpg ögeleri de barındırıyor. Mükemmel bir Rpg değil ama hikayesi muhteşem. Dövüş sahnelerini kontrol etmek oldukça zor ve rahat bir şekilde oynayabilmek için alışmanız gerekiyor. Normalde Co-op olarak tasarlanmış bu oyunu ben tek başıma oynadım. Yu ve Kay'i izlerken kıskançlıktan çatladığımı itiraf etmeliyim. Çok tatlılardı. Bunun gibi daha fazla oyun yapmalılar kesinlikle.

Birbirlerine duydukları koşulsuz sevgi, onları hayatta tutan tek şey. Oyunun ilk sahnelerinden son sahnelerine kadar yaptığınız seçimler ne olursa olsun birbirlerini çok seven iki insanı izleyeceksiniz. Günlük hayatlarının bir parçası olacak, en özel anlarına tanıklık edeceksiniz. 

Haven, İngilizce'de cennet demektir. Bu oyunda Yu ve Kay'in kendileri... sadece kendileri için oluşturdukları cennetlerini göreceksiniz. Oynayın, oynatın.

Spoiler!

Kay botanikçi, Yu ise bir mühendis. Yu'nun statüsü Kay'e göre daha yüksek ve Yu'nun normalde evlenmesi gerek kişi yönetim birimindeki üst tabakadan biri. Bu durum ikisini de zor duruma düşürüyor. Aslında kaçma girişimi meselesi de tamamen bir yanlış anlaşılma. Bir gün gezegendeyken Yu ve Kay normal bir şekilde sohbet ediyorlardı. Yu birden "Hadi gidelim!" dedi. Bunu Kay "Hadi birlikte kaçalım!" olarak yanlış anladı ve ikisi bu yanlış anlaşılma sayesinde karar vererek eyleme geçtiler. Sonradan yanlış anladığını fark edince Kay gerçekten de çok utandı. (⁄ ⁄>⁄ ▽ ⁄<⁄ ⁄) 





Edited: 21.03.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood