Oyun Tavsiyesi - Tacoma

 

Puan: 7.5\10

Tür:


Yürüme Simülasyonu, Bilim-kurgu, Keşif

Yayıncı:  
Fullbright

Tanıtım:

Tacoma, 2088 yılında yüksek teknolojili bir uzay istasyonunda geçen öyküsel bir maceradır. Görevinize devam ederken, istasyon mürettebatının nasıl yaşadığı ve çalıştığına dair her ayrıntıyı keşfedecek ve sürükleyici bir hikaye oluşturan ipuçlarını bulacaksınız. felaket karşısında güven, korku ve kararlılık.

Tacoma'nın merkezinde, mürettebatın istasyondaki hayatındaki önemli anların 3 boyutlu kayıtlarını yakalayan tesisin dijital gözetim sistemi bulunmaktadır. Siz keşfederken, yakalanan bu anların yankıları sizi çevreliyor. Olayları her açıdan incelemek ve keşfederken çok katmanlı anlatıyı yeniden oluşturmak için bu karmaşık, iç içe geçmiş sahnelerin fiziksel alanında geri sarma, ileri sarma ve hareket etme becerinizi kullanacaksınız.

Benim Görüşüm:

Oyunu Amy adındaki bir ajan olarak oynuyorsunuz. Tacoma adındaki bir istasyonda meydana gelmiş olaylara mesajlar, ses kayıtları, e-mailler yardımıyla göz atarken de size verilen görevi yerine getirmeye çalışıyorsunuz.

Grafikler ve sahne dekoru çok güzel. Oyunu Commentary Mode'da oynadım. Oyunu oynarken her sahnede oyun geliştiricilerin o sahneyi yaparken neleri düşündüklerini, ne anlatmak istediklerini ve nasıl yaptıklarını anlatıyorlar. Eskiden bir oyun geliştiricisi olmak isteyen ben için bulunmaz bir fırsattı. Emek verilip iyi yazılmış bir oyun olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim.

Karakterler:

Clive Siddiqi - İşlem Uzmanı
E.V. - İstasyon Yöneticisi
Natali Kurosenko - Ağ Uzmanı
Roberto Williams - Makine Mühendisi
Andrew Dagyab - Botanist
Sareh Hasmadi - Medic

Spoiler:

Yukarıda gördüğünüz 6 karakter Tacoma adındaki bir istasyonun ekip üyeleri. Hazırladıkları bir parti esnasında istasyona meteor çarpar ve oksijen tüpleri ve iletişim sistemleri hasar alır. Tüm ekip telaşa kapılsa da hayatta kalmak için yol bulmaya çalışır. Gemi mühendisi nakliyat için kullandıkları droneları modifiye etmeyi önerir. Bu teklif kabul edilince geminin mekanik takımı ve doktoru hariç diğer herkes cryoya girer. 

Mekanik ekip dronu modifiye ederken bir patlama yaşar ve yaralanırlar. Geminin yapay zekası ODIN ile içli dışlı olan doktor ne yapacağını bilemez ve ODIN'den öneri ister. ODIN ona fiziksel bilgisayarının bulunduğu odanın kapısını araştırmasını söyler. Dolaylı yoldan oraya gitmesini anlatmaya çalışır.

Doktor Sarah, ODIN'i dinler ve oraya gider. Gördükleri karşısında şaşkına döner çünkü canlı yayında Tacoma ekibinin 6 üyesinin de oksijen yetersizliği yüzünden öldüğü söylenmektedir. 

Sarah durumun aslında hiç göründüğü gibi olmadığını aslında Tacoma'nın başındaki adamların ekibi öldü olarak göstererek gemilerinde robot kullanmaları için yasayı yürürlüğe koymak istediklerini anlar. ODIN de ona emredildiği gibi gemiye meteor çarpmış gibi göstermiş ve oksijenlerini kesip, iletişimlerini engellemiştir. ODIN ilk başta bu fikre karşı gelse de ona ekip için bunun bir tatbikat olduğuna ve son anda onları kurtaracaklarına inandırmışlardır.

Ancak onları kurtaracak birileri yoktur. ODIN de ölmelerini engellemek için Sarah'a ufak bir ipucu vermiştir. Sarah hemen iletişim sistemini açarak bir S.O.S sinyali gönderir ve istasyona bağlanan başka bir gemi tarafından kurtarılırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel