Oyun Tavsiyesi - The Wolf Among Us

 


Puan: 10/10

Tür:


Macera, Dedektif

Yayıncı:  
Telltale

Tanıtım:

2012 Yılın Oyunu: The Walking Dead'in yapımcılarından, ödüllü Fables çizgi romanlarından uyarlanan bir gerilim filmi geliyor. Bigby Wolf olarak, acımasız, kanlı bir cinayetin, her kararınızın çok büyük sonuçları olabileceği bir oyun serisinde gelebilecek şeylerin sadece bir tadı olduğunu keşfedeceksiniz.

Benim Görüşüm:

Film gibi bir oyundu desem kesinlikle yanlış bir şekilde betimlemiş olmam. Oyun aşırı akıcı ve bir saniye nefes almanıza izin vermiyor. Aksiyon kısmı tamamen nefes kesici ve aşırı heyecanlı, bunun yanı sıra konuşma sahneleri çok hızlı. Gerçekten hızlı!!! ( ̄  ̄|||) ve bundan memnun değilim.

Şöyle ki şu ana kadar oynadığım çoğu interaktif oyunda konuşma sahnelerinde seçim aşamasında verilen süre tüm şıkları okumanız için yeterliydi. Ancak bu oyunda verilen sürenin az olduğunu tüm memnuniyetsizliğimle dile getirmek zorundayım. Bu durum oyun içinde beni gerçekten zorladı.

Rol yapma olarak hikayenin seçim özgürlüğü beni gerçekten de çok sevindirdi. Bir itirafta bulunmak istiyorum. Bu tarz seçim oyunlarında asla kötü adam olarak oynamam. Çünkü oynayamam. Kişilik olarak empati yeteneği çok yüksek biriyim. Kendimi kolaylıkla başkasının yerine koyarak ne hissettiğini anlayabilirim. Bu durum oyunlarda kötü adam olarak oynamamı gerçekten zorlaştırıyor. Yaptığım en küçük hata bile rahatsız hissetmeme neden oluyor. Bu yüzden İyi Büyük Kurt olarak oynadım.

Hikayeden ve bize sunduğu gizemden ciddi anlamda memnun kaldım. Hızlı bir oynanışı var. 5 bölümden oluşuyor ve her bölüm yaklaşık bir saat. Her bölümü farklı bir gün oynayarak yavaş yavaş oyunu bitirdim. Kesinlikle değdiğini düşünüyorum. Hikaye oyunları seven herkese tavsiye ederim.

Yakında ikinci oyunun da çıkacağı haberleri var. Oynamak için ikinci oyunun çıkmasını da bekleyebilirsiniz. İkinci oyun çıkana kadar hikayeyi unutmanız gerçekten de üzücü olacaktır. 

Spoiler!

Oyunu dedektif olan kurt Bigby olarak oynuyorsunuz. Tüm fabl kahramanlarının modern dünyaya uyum sağlamaya çalıştığını ve birbirlerine bazen sırtlarını dayayarak bazen de sırtlarından bıçaklayarak yaşamlarını sürdürmeye çabalamalarını izliyorsunuz. 

Oyunun ilk sahnelerinde Bigby bir apartmana giriyor ve bir kurbağa ile konuşuyor. Kurbağanın söylediğine göre yukarıdaki bir dairede sesler geliyormuş ve diğer komşuları rahatsız ediyormuş. Aceleyle yukarı çıkıyor ve daireye dalıyorsunuz. Dairenin içinde genç ve güzel bir kız ve bir adam var. Kızın adı Faith ve sonradan öğrendiğinize göre Donkeyskin olarak biliniyor. Adam ise zamanında Bigby'nin karnını açarak büyükanneyi kurtaran Avcı. 

Avcı or*spu olarak Faith'i tutmuş ancak parasını vermiyor. Siz durumu çok iyi anlamasanız da Avcı ile kavga ediyorsunuz. Avcıyı yaralıyorsunuz. Faith'le kısa bir konuşma yaptıktan sonra yaşadığınız daireye gidiyorsunuz. Ertesi gün belediye başkanı yardımcısı olan Pamuk Prenses koşarak size geliyor ve hemen aşağı gelmenizi istiyor. Aşağı indiğinde apartmanın önünde bir hediye kutusu içinde Faith'in kafasını görüyorsunuz. Tüm hikaye bundan sonra başlıyor. Cinayeti çözmeye çalışırken aslında iyi gözüken insanların iki yüzlü olduğunu, kimseye güvenmemeniz gerektiğini ancak bazı kötü gözüken şeylerin aslında bambaşka boyutları olduğunu keşfediyorsunuz.

Edited: 21.03.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel