Oyun Tavsiyesi - The Red Strings Club

 



Puan: 8\10

Tür: 

Cyberpunk, Atmosferik, Macera, Hikaye

Yayıncı:  Devolver Digital

Tanıtım:

İnsanların tamamen bir kukla çevirecek bir şirketin kurduğu komployu bir barmen, robot ve tatlikçi ile çöz.

Benim Görüşüm: (Spoiler içerir!!)

Bu aralar hep indie oyunlarla gittiğimin farkındayım. Oyunun hikayesi etkileyiciydi ve sonunu çok beğendim. Tabi ki her oyuncunun yaşayacağı deneyim aynı olmayacaktır. Oyun özellikle sizin seçimlerinizle ilerlediği için neler olacağı hep size bağlı.

Oyunun hikayesinden bahsedecek olursak Donovan, The Red Strings Club adlı barın hem sahibi hem de barmenidir. Oldukça iyi bir barmen olan Donovan yaptığı içkilerle daima müşterilerini hayran bırakır. Bir gün barına neredeyse parçalanmış bir robot gelir ve tüm hikaye böyle başlar. 

Sevgilisini Brandeis kendi implantıyla robotun hafızasına erişir ve bu robotun aslında Supercontinent Ltd'nin piyasaya süreceği son model bir yapay zeka olan Akara olduğu ortaya çıkar. Robot barda çalışmaya başlar ve bu andan itibaren bir information broker(Türkçe'sinin ne olduğu hakkında hiçbir bilgim yok) olan Donovon müşterilerinden Supercontinent şirketine dair bilgiler almaya başlar.

Zamanla şirketin aslında insanları olumsuz duygularında vaftiz edecek bir beyin yıkama programı üzerinde çalıştığını öğrenir ve oyuncunun seçimine göre rota ilerler.

Oyunda özellikle en beğendiğim kısım ayna nöronunun anlatıldığı kısımdı. Bu bilgi bir tıp öğrencisi olduğum için bana yabancı değildi ancak yine de böyle bir oyunda komplo teorisi olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Oyunla iyi bir iş çıkarmışlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood