Oyun Tavsiyesi - Oxenfree

 



Puan: 8.5\10

Tür: 

Zengin Hikaye, Önemli Seçimler, Bilim kurgu, Gizem, Korku

Yayıncı: Night School Studio 

Tanıtım:

Oxenfree, farkında olmadan hayaletimsi bir yarık açan bir grup arkadaş hakkında doğaüstü bir gerilim. Yeni üvey kardeşi Jonas'ı eski bir askeri adada bir gecede partiye getiren zeki, asi genç Alex olarak oynayın. Adanın gizemli geçmişinden ortaya çıkan hayaletimsi bir kapıyı farkında olmadan açtığınızda gece korkunç bir hal alır. Bu olaylarla, arkadaşlarınızla ve salıverdiğiniz uğursuz yaratıklarla nasıl başa çıkacağınız size kalmış.

Alex'in hikayesinin her yönünü, Edwards Adası'nı keşfederken, üssün karanlık geçmişini ortaya çıkarırken ve arkadaşlarınızın hayatlarının akışını değiştirirken siz belirlersiniz.

Benim Görüşüm:

Oyunları özellikle kadın baş karakterle oynamayı daha çok seviyorum. Bu yüzden uzun süredir listemde olan bir oyundu. 

Tür olarak korku yazsam da benim için korkunç değildi. Kendimden bahsedecek olursam hayaletler veya ona benzer şeyleri çok da korkunç bulmam. En sevmediğim şey kandır. Bu oyunda hayalet olsa da kan yok.

Oyunun türünün daha çok gerilim olduğunu söylemeliyim. Seslendirmeler çok başarılı ve hikaye anlatımı hiç tekrarlamıyor ve sıkıcı değil.

Atmosferik bir oyun olduğu için sakin kafa ile çevrenizde sizin odaklanmanızı bozacak bir şey olmadan oynamanızı tavsiye ederim.

Bu tarz oyunlarda neden tür olarak RPG yazmıyorlar anlamıyorum. Oyunu baştan sona Alex olarak oynuyorsunuz ve sizin seçimleriniz karakterlerin birbirleriyle ve sizinle olan ilişkisini etkiliyor. 

Yaklaşık 4.5 saat oyun süresi var. Boş bir zamanınızda oturup keyifle oynayabilirsiniz. 

Soundtrackları oyuna ne kadar uysa da öyle çok sevdiğim bir müziği yoktu. ( ̄ヘ ̄)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm