Film Tavsiyesi - Ne Zha


Puan: 8/10

Yönetmen:  Yang Yu

Tanıtım:

Cennet tanrısı dünyaya tekrar denge getirmek için dünya üzerine iki büyük güç olan kahraman ve şeytan topunu gönderir. Şeytan topundan kötü kahraman topundan ise iyi bir bebek doğacaktır. Ve denge sağlandığında şeytan topunun dünyaya daha fazla zarar vermemesi için Cennet tanrısının lanetiyle şeytan topu yok edilecektir. Şeytan topu olarak doğan Ne Zha normal bir çocuğa göre çok daha yavaş büyür fakat çok fazla güçlüdür ve normal insanlardan farklı olan güçleri vardır. Çin yapımı olan bu animasyonda Çin mitolojisinde ki tanrılar tarafından gönderilen Ne Zha'nın hikayesi anlatılır. 

Benim Görüşüm:

İzlediğiniz tüm animasyon filmlerinden farklı bir film. İzleyiciye tamamen yeni bir deneyim sunuyor. Hem esprileri orijinal hem de aşırı absürt.

Size bu filmi tekrar izlemek istiyorum dedirtecek niteliğe sahip olmasının yanı sıra harika bir fandoma da sahip. Pinterest ya da diğer sosyal medya organlarında fandomu araştırdığınızda aşırı kaliteli fanartlar ve fancomicler bulabiliyorsunuz.

Eğer Türkiye'de böyle bir film çıkarsaydık aylarca haber olur ülkedeki herkes izlerdi. Antik Çin kültürüne çok yabancı değilim okuduğum xianxia ve xuanhuan novelleri sayesinde. Normal biri izlese nasıl hisseder bilmiyorum ama film içinde karakterlerin birbirleriyle ilişkileri ve birbirlerine seslenişi Çin kültürünü bilmeyen biri için anlamak zor olabilir. 

Yine de IMDB veya diğer eleştri sitelerini ziyaret ettiğinizde filmin sayısız olumlu yorum aldığını görebilirsiniz.

Peki film ne anlatıyor?

Filmdeki karakterleri iyi veya kötü olarak ayırmaya çalışırsanız büyük bir hata yaparsınız çünkü filmin ana konusu iyi daima kötüyü yener gibi bir şey değil. Filmin ana teması en belalı  kadere sahip olsan bile kaderini değiştirmek hala senin avuçların içinde. Seçimlerini dikkatli yaparsan hala senin için bir umut var.

Filmin ilk yarısının komedi diğer yarısınında aşırı duygusal olduğunu söylemeliyim. Hüngür hüngür ağlamaya hazır olun.


Ayrıca filmde beğendiğim bir şarkıyı da eklemeyi unutmayacağım.



Fanart <3












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel