Film Tavsiyesi - Kelebek Etkisi




Puan: 7.5/10

Yönetmen:  Eric Bress, J. Mackye Gruber

Tanıtım:

Yıl 2002... Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir. Bunun nedeni ise karanlık geçmişidir... Treborn çocukluğunda cinsel tacizlere maruz kalmış ve kuvvetli psikolojik travmalar yaşamıştır. Treborn tesadüf eseri zamanda yolculuk yapıp geçmişe dönebildiğini fark eder ve geçmişinin bu bölümlerini silmek için uğraşmaya başlar. Çocukluğuna geri dönmeyi başaran genç adam geçmişini yeniden kurgulamaya başlar.
'Kelebek Etkisi' iki genç yönetmen Eric Bress ve J. Mackye Gruber'ın imzasını taşıyor. Bilim kurgu ve gerilim öğelerini birbirine harmanlayan yapıt gösterime girdiği dönem büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

Benim Görüşüm:

Herkesin hayatında değiştirmek istediği anlar, hiç yapmamış olmayı tercih ettiği seçimler, pişman olduğu kararlar vardır. Ama eğer bunu değiştirme şansınız olsaydı ve her şeyin daha da kötüye gideceğini bilseydiniz hala değiştirmek ister miydiniz?

Yorulduğunuzda vazgeçer miydiniz?

Evan karakter olarak olgun ve mantıklı biri değil. Hayalci ve umursamaz. Sevimli de değil ancak çaresiz. Bir söz vardır. En büyük motivasyon çaresizliktir. Hiçbir şeyin mükemmel olamacağını bilmenize rağmen bir daha, bir daha ve bir daha diyerek attığınız adımlar sizin kuyruğunuzu kovalamanızla sonlansa bile hala içinizdeki ümidi kaybetmediyseniz bir daha demeye devam edeceksiniz demektir. 

Film güzel. Düşündürüyor ve sizin kendiniz hakkında senaryolar oluşturmanızı sağlıyor. Kelebek etkisini ben zaman yolculuğu olarak düşünmüyorum. Daha çok paralel evren gibi.

Konu olarak mükemmel bir kurgusu olmasa da tema  ilgi çekici ve inanılmaz. Bilim-kurgu sevenlere tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel