Webtoon Tavsiyesi - The Planet Walks Alone

 




Puan: 10/10

Tür:

Dram, Gizem

Yazar: 
Heimai

Tanıtım:

Okulla ebeveyninin sürekli kavgası arasında mücadele eden bir çocuk, evini terk etmek için üniversiteye gitmeye çabalar. Bir gün, 100 gün içinde kendi başına öldüreceğini öngören garip bir mesaj alır ...

Benim Görüşüm:

Evet, yine harika bir seriyle karşınızdayım. Orijinal kurgusunun yanı sıra çizim tarzıyla beni tamamen büyüledi.

Tanıtımı okuduysanız orada sadece olayların nasıl başladığını anlatıyor. Seri benim beklentimin çok üstündeydi ve kesinlikle başyapıt denmeyi hak ediyor.

Çin webcomicleri neredeyse hiç okumam. Çizim tarzları ve hikaye anlatımını beğenmediğim için hep küçümsemiştim. Taaki bu seriyi bulana kadar. Arada yetenekli sanatçıların çıkması doğal sanırım.

Spoiler vermeden bu seri hakkında yorum yapmak aşırı zor. Size tavsiyem eğer seriyi okumayı düşünüyorsanız aşağıya yazacaklarımı lütfen okumayın.

Spoiler:

Ah Zhao bir gün telefonuna onun 100 gün sonra kendisini öldüreceğini söyleyen bir mesaj alır. Mesaj devamında eğer yardım istiyorsa bu mesajı NI yazarak cevaplamasını ister. Başta bu mesajları görmezden gelse de sürekli tekrarlayan ve zamanla azalan sayı onu tedirgin edince mesajı yanıtlar. 

Onunla konuşan kişi paralel evrendeki kendisinin onu 100 gün sonra öldüreceğini söyler. Bundan kaçınmak isteyen Ah Zhao ona ne yapmasını sorar. NI ise paralel evrene geçmesini söyler. Böylece Ah Zhao paralel evrene çekilir. 

Paralel evrendeki kendisi de onun dünyasına çekilir. Paralel evrendeki kendisinin arkadaşlarıyla yaşayan bir üniversite öğrencisi olduğunu anlar ve etrafındakilere çaktırmadan rolünü yapmaya başlar. Bu sırada paralel evrendeki kendisinin kendisine "Tiger God" diyen dik başlı, zeki, güçlü ve vurdumduymaz olduğunu anlar. Neredeyse kendisinin tam zıttıdır.

Bir gün aniden telefonuna bir oyun isteği gelir. Merakına yenik düşerek oyuna katılır ve orada Polar Bear ile tanışır. Polar Bear bu oyunun kendi "hayali arkadaşını" yaratmak için kullanıldığını ve bu hayali arkadaşın Ah Zhao olduğunu ve Tiger'ın bedenini ele geçirdiğini söyler. Başta Ah Zhao, Polar Bear'ın dediklerini reddetse de sonunda kabul etmeye başlar ve Tiger'ın yerine onun hayatını yaşamaya başlar.

Hayata alışmış, her şey güzel giderken eve dönüşte kapıda Tiger'ı görür ve şok olur. Polar Bear'ın onu kandırdırğını anlar ve aslında paralel evrenden geldiğini hatırlar.

Tiger'ın onu öldüreceğinden korktuğu için başlarda saklanır ancak Tiger ona dünyasına dönmek için yardım edeceğini söyler ve böylece birlikte çalışmaya başlarlar.


Ancak Ah Zhao, kendi dünyasında o yokken annesinin babasını öldürdüğünü ve Tiger'ın bunu ondan sakladığını anlayınca ikisi büyük bir kavga ederler.

En 71. bölümü çıkan bu seriyi gerçekten harika hikayeler okumayı sevenlere tasiye ederim.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm