Yağmuru Durduralım

 


Uzayın uçsuz bucaksız varlığını küçük yuvarlak bir pencereden izliyordu. Yalnızlıktan ve sessizlikten yorulmuştu. Derin bir nefes verdi. Başını sert metalden bilgiayara yasladı. İçinden bu çilenin bitmesi için tekrar dua etti. 

Yıl 2098'di. Dünya artık tamamen bir çöle dönmüştü. İnsanlar koloni halinde yeraltındaki metropolislerde yaşıyorlardı. Teknoloji ilerlemiş ve yağışların kontrolü artık tamamen insan eline geçmişti. Dünyanın bu halde olmasının da sebebi buydu. İnsanların özgürce yağmurda ıslandığı günler tarihe karışmıştı. Yağmur artık insanların hayal edebileceği en büyük lükslerden biriydi. Sebze bahçelerinin kapladığı 300 km² alan haftada iki kere uzayda bulunan uyduların yönlendirmesiyle yağış alıyordu.

Şimdi yağışı dışarıdan durdurmada görevli olan birkaç uyduya bakalım.

Gözlerini dinlendirirken bir anda bilgisayarın telsizinden ses geldi. "Faktör 7 cevap ver!"

Sesle irkildikten sonra hemen toparlandı ve konuşma butonuna basıp tekdüze sesle cevap verdi. "Anlaşıldı. Faktör 3."

Cevabının ardından her zaman yaptığı rutin işlemi gerçekleştirdi ve karşısında bulunan kocaman X butonuna bastı. "Aktifleşti. Tamam." 

"Sana verdiğim 4. kan metalini kullandın mı?"

Bunu duyan Faktör 7 kahkaha attı. "X'in onsuz çalışmadığını biliyorsun ve yine de bunu sormaya cesaret ettin?"

Faktör 3 dalga geçildiğini hissetmişti. "Hayır amacım seni aşağılamak değildi. Sadece X'in iletimine yardım etmek için onu burada da kullanmak zorundayım. Sadece sohbet açmak istiyordum. Kendini çok fazla zorluyorsun 7."

Faktör 7, Faktör 3'ün haklı olduğunu düşündü. Canı sıkılmıştı ve sinirini ondan çıkarmaya çalışıyordu. "Üzgünüm."

"Sorun değil." Bir süre bekledikten sonra tekrar konuştu. "Trombin'den pozitif geri bildirim geldi. Yağmur durdu. Faktör 5 yola çıkmış. Bazen kan taşından daha da etkili olabiliyor."

Faktör 3 bunu duyduğunda gülümsedi. Bir gün daha işini eksiksiz yapmıştı.



Not: Bu kısa hikaye Koagülasyon Kaskadı'nda bulunan Ekstrensek Yolağı kısa hikaye şekline dönüştürmek için oluşturulmuştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel