Galibiyet Maçı

 


Hakem aniden sahaya dalarak sürenin durduruması için bir işaret verdi. Yerde yatan liseli oyuncuya acıyarak baktıktan sonra travma uğrayan bacağından akan kanların sahaya akmasını izledi.

Aceleyle gelen medikal ekip öğrenciyi sedyeye kaldırdı. Çocuğun çığlıkları ve gözyaşları oyuncuları da seyirciyi de şok etmeyi başarmıştı. Hakem herkesin toparlanması için 5 dakika mola verdiğini açıkladı ve köşesine çekildi.

Bir oyuncusunu kaybeden İnterx takımının morelleri yerlerdeydi. Koçları herkesi bir araya toplayarak maçın devamında kullanılmasını istediği taktiği açıklamaya başladı. Herkes koçu dinliyormuş gibi görünse de akıllarında artık takımda 5 kişi kaldığındaydı. Sakatlık riskine giremeyecek kadar zor durumdaydılar. Kendi aralarında bakışmaya başladılar. Birbirlerine duydukları güven, sadaket ve dostluk hepsinin bakışlarından anlaşılıyordu. Takım arkadaşları için üzgündüler ancak onun kanının boşuna akmadığına inanarak onun için de savaşmaları gerekiyordu. Ne olursa olsun bu maçı kazanmaları gerekiyordu.

Maç süresine hep birlikte baktılar. 6 saniyeyi gördüklerinde hepsi aynı hissizliği hissetti.

Hakemin düdüğüyle oyuncular yerlerine geçti. Top hakimiyeti atışıyla topu İnterx'den 12 numara kaptı. Havadan pasla topu 11 numaraya gönderdi. 11 numara 9 numaranın boşta olduğunu gördü ancak bunun bir aldatmaca olduğunu onun arkasındaki kahverengi saçlı rakip oyuncuyu görünce hemen anladı. 8 numarayla önceden anlaştıkları hareketi yapmanın zamanı gelmişti. Turnike yapacakmış gibi potaya koşarken arkadaki 8 numaraya ters bir pas gönderdi. Topu havada tutan 8 numara herkesin dikkati dağılmışken durumdan istifade topun 9 numaraya gitmesini sağladı. 

9 numaranın etrafı boştu ancak puan alacak güzel bir yerde bulunmuyordu bu yüzden topu 3'lük atabilecek bir pozisyonda olan 10 numaraya göndermeyi planladı. Tam topu atacakken 10 numaraya yaklaşan kahverengi saçlı oyuncuyu fark etti. Ancak artık çok geçti. Bir anda şanları son atağını yaparmış gibi harekete geçti ve kahverengi oyuncunun ayağı kayıp yere yuvarlandı. 10 numara yerdeki oyuncuya bakmadı bile çünkü onun bakışlarını izleyici tribününde bulunan yaralı takım arkadaşı 5 numaraydı. Birbirlerine seyirciler için saniyelerden daha kısa süren ancak onlar için ömürleri boyunca hiç unutamayacağı kadar uzun olan bir süre boyunca bakıştılar. 

10 numara gülümsedi. Havaya zıplayarak attığı 3'lük takımına galibiyeti getirdi. Maç bittikten sonra toplanan takım üyeleri birbirlerine gülümseyerek gururla baktılar. Hayatları boyunca unutmayacakları bir maç olmuştu.



Not: Bu kısa hikaye Koagülasyon Kaskadında olan İntrensek Yolağı kolayca ezberleyim diye oluşturulmuştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel