Oyun Tavsiyesi - 7 years from now

 




Puan: 9\10

Tür:


Visual Novel


Yayıncı:  
hiraya-space

Tanıtım:

Ana karakter 7 yıl önceki belirli bir olaydan anılarını kaybetmiştir. Hikaye, bahar tatilinde memleketine geri dönmesiyle başlar.

Benim Görüşüm:


Doğrusunu söylemek gerekirse çok büyük beklentilerle oyuna başlamamıştım. Yavaş ilerleyen kurgusuyla oyunun başlarında bırakmayı düşünmüştüm ancak oynadıkça hikayenin geliştiğini, cliffhangerla okuyucuyu meraklandırdıklarını anlayınca, neden sonuna kadar oynamayayım ki diye düşünerek bu oyunu bitirdim.

Oyunu bitirmem aylarımı aldı desem yalan olmaz. Az az oynayarak toplam oyun süresinin yaklaşık 9 saat olduğunu gördüm. Yine de bu harika hikayeye o kadar vakit ayırmanın değdiğini düşünüyorum.

Oyundan seçim, aksiyon veya puzzle falan beklememenizi bunun sadece görsel bir roman olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca oyuna puan verirken de oyun dillerinde Türkçe olmadığı için puanını da kıramazsınız. Sonuçta Türkçe'ye çevirmek gibi bir zorunlulukları yok ayrıca böyle bir kabalık yapmaya devam ederseniz oyunların Türkiye engelli olması da kaçınılmaz olur. Bencil olmayalım!

Ayrıca oyunun müzikleri de çok güzeldi. Aşağıya özellikle beğendiklerimi ekleyeceğim.










Spoiler:

Fazla detaya girmeden kısa bir spoiler yazacağım. Yazacağım yazıyı oyunu oynayacaksanız lütfen okumayınız. Merak duygusu oyunu oynamaya iten asıl etmen çünkü. Keyifli okumalar~~

Haruto, üvey annesi ve babasıyla yeni taşındıkları şehirde tanıdık bir şeyler hissediyor ve hatırlayamadığı 7 yıl önceki hatıralarını yavaş yavaş hatırlamaya başlıyor. 

Rüyasında sürekli 7 yıl önce bir kızla 7 yıl sonra buluşmak için sözleştiğini görüp duruyor. Bundan zamanla rahatsız olan Haruto etrafındakilere rüyasında gördüğü kızı soruşturmaya başlıyor ve zamanla o kızın 7 yaşındayken bulunduğu hastanedeki bir arkadaşı olduğunu anlıyor. Onun adı da Aoi.

7 yaşındayken Aoi, Haruto ve diğer arkadaşları LMD denilen tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktan muzdaripti. Tedavisinin mümkün olmadığı için bir gün iyileşeceklerini uman çocuklar için hastanenin başka planları vardı: Organ ticareti.

Hasta ve kimsesiz olan bu çocuklara ne olacağını kimse umursamıyordu. Aoi adındaki arkadaşı da ona 7 yıl önce organ nakliyle kalbini verdiğini öğrendi. Haruto bu gerçeği öğrendiğinde hastaneye bunun bedelini ödetmeye yemin etti ve başka bir arkadaşı olan Riku ile planlar yapmaya başladı. 

Ne kadar dikkatli olsalar da planda başarısız oldular ve ikisi de öldü. Ancak Haruto gerçekleri öğrendiği hafta başında gözlerini tekrar açtı. Zamanda bir hafta geri gitmişti. 

Bunu kullanarak hastanenin ve arkadaşlarının sakladığı sırları yavaş yavaş öğrenmeye başladı. Öğrendikleri arasında en önemli olan şey LMD hastalığının hastanenin zaman yolculuğu deneyleri yaparken oluşturdukları bir hastalık olduğunu Aoi'nin aslında hastalıktan değil de uyguladıkları bir deneyden öldüğünü öğrendi. Bunu öğrenince de zamanda geriye dönerek onu kurtardı.

Bu özet aşırı kısaltılmıştır. Orijinal hikayeyi, herkese okumasını tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel