Kitap Tavsiyesi - 3. Richard

Puan: 8/10

Tür: 

Trajedi, Tiyatro

Tanıtım:

Shakespeare, III. Richard’da en çok ilgilendiği temalardan iktidar hırsı ve bunun getirdiği zincirleme suç dizisini işler.

Benim Görüşüm:

Tanıtımın kısalığı beni de şok etti... lol..

Önceki yazılarımı okuyanlar bilirler ki bu oyundan uyarlanan bir manga serisi olan Requiem of the Rose King'i okudum. Bu yüzden karakterleri oldukça iyi tanıyordum. Bu trajediyi okurken Aya Kanno'nun ne kadar iyi bir iş çıkardığını tüm yalınılığıyla görüyorsunuz.

Mangayı okuduktan sonra bu kitabı okumayı çok istemiştim ve şimdi nasip oldu. Öncelikle çizilen Richard portresinin temelde farklı ama teoride aynı olduğunu söylemek isterim.

Richard karakteri Allah korkusu olmayan, gözü hırs bürümüş cani bir şeytan. Yaptıkları o kadar kötü ki cehennemdeki zebaniler onun gelmesini dört gözle bekliyorlar.

Ama ne yaparsa yapsın ölümden kaçamıyor.

Masumları katletmenin cezasını adaletin kılıcı veriyor ve öleceği son dakikalarda "Bir ata, krallığım." diye bağırarak dönekliğini, korkaklığını ve haysiyetsizliğini gün ışığına çıkarıyor.

Herkesin yüzüne gülüp arkasından türlü şeytani planlar tasarlarken sevgili yeğeni Elizabeth ile evlenmeti düşünüyor. 

Boka batmışken bir de dibini sıyırayım diyor.

Yaptıkları bu tüm kötülükler etrafındakilerin, öldürdüklerinin hatta kendisinin bile kendiaine beddua etmesine neden oluyor ve tüm bu beddualar tutuyor.

Bence kitabın en güzel sahnesi en sonunda Richard'ın rüyasına viren onun öldürdüğü kişilerin Richard'a "Sürün ve geber." diye beddua ettikten sonra Henry'nin yanına gidip ona güzel dualar etmeleriydi. 

Henry'nin Ricard'ı öldürdüğü sahneye iki üç konuşma koyulsaydı keşke... Biz animelerden biliyoruz ki bir dövüş esnasında tüm hayatını anlatacağın kadar boş zamanın oluyor.. Lol..

Henry ve Elizabeth evlenerek Güllerin Savaşına son vermiş, York ve Lancaster hanedanlıklarını birleştirmiş oluyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood