Manga Tavsiyesi - Ran to Haiiro no Sekai



Puan: 9/10

Mangaka: Irie Aki

Tür:

Seinen, Dram, Fantezi, Komedi, Günlük Hayat, Doğaüstü, Romantizm

Tanıtım:

Uruma’lar ile tanışın, dört büyücüden oluşan az oranda işlevsiz bir aile. Anne, etraftaki en güçlü büyücü olarak, dünyayı güvende tutmak için evden uzakta çalışır. Baba onun yerine geçer ve ailesiyle ilgilenir. Dışarı çıkması haricinde, ağabey Jin kardeşi Ran’ın hareketlerini izleyerek kendini istemediği bir durumda bulur. Ve Ran, en gençleri, çok fazla güçlü ve çok az bilgili inaçtı bir kızdır. Hadi Ran’ın başına gelen günlük olaylara bir göz atalım, değil mi?

Benim Görüşüm:

Şu ana kadar okuduğum en iyi mangalardan biri olduğunu söyleyebilirim. Herkesin sevdiği tarzlar ve konular farklıdır. Özellikle sevdiğim çeşitli konular sayabilir. Dostluk, arkadaşlık, sadakat, bağlılık, güven vb. Ama tüm bunların arasında büyümek özellikle en sevdiğim.

Ursula Hocanın yazdığı Yerdeniz Büyücüsü gibi bu kitapta büyümeyi eğlenceli, hüzünlü ve dramatik bir şekilde veriyor. 

Altında tonlarca mesaj verse de manganın asıl teması büyümekti ve bunu çok güzel işlemiş. Çizimleri, düzeni, hikaye yazımı be planlaması o kadar mükemmeldi ki kendime bile neden tam puan vermediğimi soruyorum. Ama nasıl derler... Seinen bir manga olduğu için bana hitap etmeyen kısımları da yok değildi, nedeni bu. 

Ama yine de 7 ciltlik bir şaheser olduğunu söyleyebilirim. Yazarın  2009'dan 2015 yılına kadar yayınladığı bu eser eğer Türkçe'ye çevrilip satılmaya başlarsa ilk müşterilerinin ben olacağımı söyleyebilirim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood