Ederlezi

 Büyük bir göl... Etrafında insanlar toplanmış... Bazıları yüzüyor, bazıları ellerindeki fenerle geceyi aydınlatıyor. Tek eksik müzik... Bir anda uzaktan trampetin ve davulun sesi duyuluyor çok geçmeden de gülüşmeler. 

Ellerinde çiçekler olan çingene kızlar ve gömleklerinin yakası açık olan kaslı delikanlılar... Hepsi birbirinden güzeller. Bir ağızla aynı şarkıyı söylüyorlar. Hepsi kutluyor... Baharın gelişini... Ederlezi'yi...

Bir kız, genç bir oğlana yaklaşıyor. Oğlan sırıtıyor, bir an kız utanıyor ve kafasını yana doğru eğip yüzünün kızarıklığını saklamaya çalışıyor. Oğlan cesur. Kızın çenesinden tutup gözlerini kızın gözleriyle buluşturuyor. Birbirlerine bakıyorlar. Etraftakiler de onları izliyor. Fenerle aydınlatılmış yüzlerinin bir tarafı alev gibi, karanlıkta kalan kısım ise sessiz.

Kız bir feneri arkadaşının elinden alıyor. Arkadaşı ona cesaretlendirici bir gülüş veriyor. Feneri tutarak şarkı söylemeye başlıyor. Trampetler, flütler, klarnetler, davullar... Hepsi birbirnin içine geçmiş, hepsi yepyeni, hepsi mutlu...

Şarkı bir anda bitiyor. Mutlak sessizlik hakim şimdi. Kız gözlerini kapatarak elindeki feneri göle bırakıyor. Arkasını dönüp oğlanı öpüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel