Kitap Tavsiyesi - Yaşlı Adam ve Deniz



Puan: 8/10

Tanıtım:

Yaşlı Adam ve Deniz, HEMINGWAY'in en ölümsüz eserlerinden biridir. Yaşlı bir Kübalı balıkçının açık denizde Gulf Stream'e kapılmış olarak dev bir kılıçbalığıyla olan can yakıcı mücadelesini son derece sade ve kuvvetli kelimelerle anlatır. Bu hikâyesiyle Hemingway, yenilgiye karşı cesaret, kayba karşı şahsi başarı temasını kendine has modern üslubuyla yeni baştan heykelleştirmiştir.

Benim Görüşüm:

Okurken sizi kendi atmısferik dünyasına öyle kolay sürüklüyor ki kitaba ne zaman başladınız da bitirdiniz farkına varamıyorsunuz. Çok kısa ve en fazla 2 saatlik okumayla kitabı çok rahat bitirebilirsiniz.

Dili yalın ve yoğun. Dikkatli olmazsanız kayışı nerede kopardığınızı bile hatırlamayabiliyorsunuz. Tavsiye ediyorum alıp okuyun, okutturun, hediye edin. İstediğinizi yapabilirsiniz

Kitapta bir balıkçının kayığına konuk oluyoruz. Uzun süredir iyi bir av yakalayamadığı için kararlılıkla denize açılmış bir balıkçı... 

Aradığı büyük balığı hatta dahası beklentisini aşan bir balık bulup peşine takılıyor. Bu yolculuğunda neler düşündüğüne ve başına neler geldiğine şahitlik ediyoruz.

Kitabın son 30 sayfası o kadar kalp kırıcı ki. Burnuzun direği sızlıyor ama gözyaşı akıtamıyorsunuz. Sizin ya da benim başımımıza gelse çoktan vazgeçeceğimiz durumlarda elinden geldiğince debeleniyor, uğraşıyor ama elde kalıyor sıfır.


Oscar Ödüllü bir kısa filmi olduğunu öğrendiğimde hemen izledim. Aleksandr Petrov'un yönetmenliğini üstlendiği kısa film 1999 yılında yayınlamıştır. Tek kelimeyle mükkemmel bir filmdir. Mutlaka izlemeniz tavsiye edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel