Film Tavsiyesi - Cinnet



Puan: 9/10

Tür:

Korku, Gerilim

Tanıtım:

Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

Benim Görüşüm:

Film zaten bir kült olduğu için düşük bir beklentim asla olmadı. Her zaman merak etmeme rağmen filmi ancak şimdi izlemeye fırsatım oldu.

Yılına göre çekimleri iyiydi. Kitaba göre baya farklılık vardı. Kadın oyuncunun korktuğu sahneleri çok iyiydi. Gerilimi güzel yansıtmışlardı.

Bir sahne dışında (baya çığlık attım.) aşırı korkunç bir film değildi. Tabiiki daima gerilim içindesiniz ancak ne kadar gerilseniz de bu sahneler sonucu boşuna gerildiğiniz anlıyorsunuz. 

Jack Nicholson harika bir oyunculuk sergilemişti bu filmde.

Bence çocuğun oyunculuğu yeterli değildi. 

Zenci adam aslında önemli bir karakterdi ancak karakteri baya harcamışlar. 

Gerilimi o zamana bakılırsa iyi olsa da sürekli yüze zoomlama yarışı bu zamana göre biraz komik kalıyor.

Wendy? Darling? Light of my life. I'm not gonna hurt ya. You didn't let me finish my sentence. I said, I'm not gonna hurt ya. I'm just going to bash your brains in
İlgisini çekenler için film sonu hakkında bir haber:

https://www.filmloverss.com/kult-film-the-shining-in-son-sahnesindeki-fotografin-anlamini-filmin-senaristi-acikladi/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel