Webtoon Tavsiyesi - Emperor and the Female Knight


Puan: 9/10

Yazar: Eyeglasses Monkey

Çizer: Team-Iyak (Winter - Heyum)

Tür: 

Tarihi, Romantizm, Josei

Tanıtım:

Pauliana, düşman ulus ordusu Acrea tarafından yenildi ve yakalandı. Umutsuzca erkekler toplumunda hayatta kalmaya çalışıyordu, ama hepsi boşunaydı. Acrea'nın genç kralı Lucius, mücadelesine tanık oldu ve beklenmedik bir teklifte bulundu. Onun hayali savaşı sürdürmek ve Güney kıtasını ve denizini fetheden ilk imparator olabilmekiti. Pauliana, Lucius'a, onu kabul ettiği için ömür boyu sürecek bir bağlılık sözü verdi. Ancak, sonunda, Lucius sadece Pauliana'ya olan sevgisini savaş alanında uyandırmiş bir imparatordu.

Benim Görüşüm:

Bu seri hakkında en çok sevdiğim şey işlerin gerçekten de ciddi ve realist oluşu. Normal bir tarihi fantezi webtoonlarında görmeye alışık olduğumuz saf romantizmi ve ters haremi burada bulamayacaksınız.

Burada bulacağınız şey ona tüm kalbiyle sadakat yemini etmiş bir şövalyeye aşık bir imparatorun iç çatışması ve kimsesi olmayan, ailesinin bile onu terk ettiği bir kadının hayattaki yerini korumaya çalışması.

Baya feminist imgeler var. Kadınların meslek seçiminde özgür olmasını, çocuk doğurmanın tek işlerinin olmadığı, her kadının incik boncukla mutlu olmayacağını bölümlerin içine yayarak gösteriyor.

Karakterlerin hepsi çok sevimli olmasının yanı sıra, hikayenin iyi işlenmesi de okuyucuya harika bir deneyim sunuyor.

Hakiki bir saray draması izliyormuşsunuz gibi hissettiriyor ve türdeşlerinde sık rastlanan sıradanlığı barındırmadığı için gelecek bölümlerde bizleri neler beklediğini hiç bilmiyorum.

Ayrıca İmparatora da üzülmüyor değilim. Sevdiği kadınla birlikte olmasının imkansız olduğunu bile bile için için yanarak Pauliana'yı kıskanması, onunla birlikte olmak istemesi... Ama toplumun getirdiği kısıtlamalar ve kültürleri nedeniyle yapacağı politik evlilikte evleneceği adayları koruması için onu ataması... Zavallı şey ya... 


Yine de bizim kızımızın İmparator'a aşık olmamasına gerçekten seviniyorum. Eğer aşık olacak olsaydı en çok acı çeken o olurdu. Onun bu erkeksi ve güçlü tarafı onun asıl  çekiciliğini oluşturan şey. İmparator'da aynen bunu söylüyor.


Donau'ya da üzülmedim değil. Yetiştirme tarzından başlarda birazcık cinsiyetçilik yapsa da Pauliana'nın asıl güzelliğini ve gücünü ilk gören ve taktir eden hayranıdır. Onun hikayeden bu kadar kolay çıkarılacağını ve Pauliana'dan vazgeçeceğini hiç düşünmemiştim. Ne kadar zarif bir centilmen <3

Çoğu yerde yapılan bu cinsiyetçiliğe sinirlensem de yine de bize harika bir hikaye sunduğu için yazara, onu destekleyip bu harika hikayeyi bir webtoona çevirdiği için çizere sonsuz saygılarımı sunarım. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm