Kitap İncelemesi - Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi

 


Tanıtım:

Yaşlı bir adam olarak dünyaya gelip zamanla gençleşme fikri F. Scott Fitzgerald’ı büyülüyordu. Yazarın iki yıl boyunca zihninde evirip çevirdikten sonra 1922 yılında yazdığı Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi’ni Mark Twain’in şu sözü esinlenmiştir: “Hayatın en iyi kısmının başta, en kötü kısmının da sonda olması ne yazık.” Fitzgerald bu en bilinen hikâyesinde 1860 yılında yaşlı bir adam olarak doğup giderek gençleşen Benjamin Button’ın hayatını anlatır.

Benjamin Button yalnızca yaşlı bir adamın bedeniyle dünyaya gelmemiştir. 70’li yaşlarındaki bir adamın zihnine ve zevklerine de sahiptir. Gençleştikçe dirilen bedeniyle birlikte daha aktif bir hayata ve ilgi alanlarına kavuşur. Yazar yaşın insanın kimliği üzerindeki etkisine dikkat çeker. Yaşlanma üzerine yazılmış bu nükteli, fantastik hiciv, Hollywood’un da dikkatinden kaçmamış, 2008’de vizyona giren film uyarlaması büyük ilgi görmüştü.

Benim Görüşüm:

Kitap aşırı kısa. Bir saat içinde okuyup bitirdikten sonra, bugün bir kitap bitirdim demelik. Filmini de izlediğimi söylemeliyim.

Birinci sınıftayken derslerimizde hocamız bu filme değinmişti ben de merak edip o zaman izlemiştim. Şimdi kitabını okuma fırsatım oldu. Şöyle söylemeliyim ki çok kısa bir kitap. Filmde çok fazla allayıp pullamışlar. Yine de bir Hollywood filmi olarak unutulmaz müzikleri ve sahneleri de yok değildi.


Birazcık araştırmanın ardından Mandibuloakral Displazi(MAD) adındaki hastalığı buldum. Bununla ilgili bir vaka sunumu okudum.

Otozomal resesif kalıtsal bir hastalık. Genellikle yağ dokusu kaybı görülüyor. Çok fazla sıkıntısı bulunuyor. Allah hasta ve yakınlarına mutlak sabır versin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Obsessive Servant 0. Bölüm

GİS Anatomisi

Stepmother 6. Bölüm