Manga Tavsiyesi - Jumyou wo Kaitotte Moratta. Ichinen ni Tsuki, Ichimanen de.

 



Puan: 9/10

Yazar: Miaki, Sugaru

Çizer: Taguchi, Shouichi

Tür:

Psikolojik, Dram, Romantik

Tanıtım:

Geleceğe dair pek umudu olmayan yirmi yaşındaki bir çocuk, ömür, zaman ve sağlık satın alan bir dükkan keşfeder. Bu, ortaya çıkan sonuçlarla ilgili bir hikaye.

Benim Görüşüm:

Üç ciltlik kısa bir manga. Tema olarak yaşamın değerini anlatıyor. Hikayenin başında okuyucuya şu soruyu soruyor: "Bir insan ömrü ne kadar eder?" Kendisine göre bir cevap verip, ederini ulaştığın hedefler belirler diyor ancak sonradan insanın değerini ancak kendisinin belirleyebileceğini söylüyor. 

Yani hepimiz kendi değerimizi kendimiz belirleriz. Öz saygı, sorumluluk ve öz bilincimizle kendimizin farkına varır ve kendimize değer biçeriz. Çoğu insan kendine biçtiği değerden memnun olmasa bile bunu değiştirmek için bir şey yapmaz. Suçu çevresindekilerde arar. Halbuki onu zincirleyen hiçbir engel yoktur. Görünmez zincirler nedeniyle geri kaldığını düşünen insanlar sonrada yanlış yollara yönlenebiliyorlar. Toplumun içinde bu tür insanlar kaybolmamalı. Onların farkına varılmalı ve bir şekilde destek çıkılmalı. 

Hepimizin depresif hissettiğimiz ve kendimizi değersiz gördüğümüz anlar vardır. Burada en önemli şey kendimizi sevmek ve kendimizle barışık olmaktır.

Mangayı sevdim ancak favorilerim arasına girmez. Bu kadar yüksek puan vermemin sebebi vermek istediği mesajın hoşuma gitmesi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Obsessive Servant 0. Bölüm

GİS Anatomisi

Stepmother 6. Bölüm