Film Tavsiyesi - Lock, Stock and Two Smoking Barrels

 


Puan: 7.5/10

Yönetmen: Guy Ritchie

Tanıtım:

Eddy ve arkadaşları ellerindeki 100.000 poundu değerlendirmek için kumara yatırırlar. Aralarında en kurt oyuncu Eddy olduğu için arkadaşları masaya onu yollarlar. Fakat masada her şey çoktan ayarlanmıştır. Eddy oyunun sonunda Hatchet Harry'e yarım milyon pound borçlanır. Bu borcu bir hafta içerisinde ödemelidir, yoksa Hatchet Harry'nin parmaklarını keseceğini biliyordur. Bu uğurda arkadaşları, parayı bulmak için bir dizi komik olaya karışırlar. Hatta bunlardan birinde antika bir tüfekle soygun yapmaya kalkarlar. Fakat hepsinde başarısızlığa uğrarlar. Fakat ellerindeki antika tüfeğin değerini bilmemektedirler.

Benim Görüşüm:

Guy Ritchie'nin aynı hafta içinde izlediğim ikinci filmi. Kendisi Snatch, Sherlock Holmes gibi filmleri de yönetmiştir. Snatch'i geçen hafta izlemiştim konsept olarak birbirlerine baya benziyorlar. 

Fark ettiğim üzere yönetmen hızlı sahne geçişleri, imgeler kullanmayı ve müzikle sahneleri bütünleştirmeyi baya seviyor. Film iyi, komedisi eğlenceli olsa da bu tarz atmosferli filmleri sevdiğimi çok söyleyemeyeceğim. Filmin puanını da bu yüzden düşük verdim.

Snatch'de favori sahnelerim kesinlikle şunlardı:




Bu filmde ise:









Filmdeki olayları kısaca özetlemek gerekirse dört arkadaş artık zengin olmak istemektedirler. Bu yüzden arası kumarla iyi olan Eddy için para toplayıp oyuna girerler. Ancak beklediklerinin aksine kumarda kaybetmekle kalmazlar aynı zamanda büyük bir borcun içine girerler. Bu borçtan kurtulmak içinde komşularını soymaya karar verirler. Komşuları da başkalarını bu sırada soymayı planlamaktır. İşler kördüğüm haline gelse de bizim baş karakter sonunda kuyruklarını bir şekilde kurtaracaklardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Obsessive Servant 0. Bölüm

GİS Anatomisi

Stepmother 6. Bölüm