Webtoon Tavsiyesi - Save Me



Puan: 9.5/10

Uyarı: 16 yaş altı okuyucular lütfen bu seriyi okumayın!!

Tür:

Psikolojik, Dram, Aksiyon, Okul

Konu:

Hyeongoh, engelli ve okul zorbaları tarafından hedef alınmış zeki bir çocuktur. Her şey katlanılamaz bir duruma yaklaşırken aniden ortaya çıkarak onunla arkadaş olmak isteyen Namsoo da kimin nesidir? 

Benim Görüşüm:

Bu seri tamamen bir roller coaster. Benim yaptığım gibi hepsini tek gecede bitirirseniz hissettiğiniz şey yalnızca beyninizin erimesi ve kalbinizin çığlık atması olacaktır.

Çizimler mükemmel. Sadece mükemmel.

Bu kısımda spoiler vermeyeceğim. Aşağıdaki spoiler kısmını da okumayı düşünüyorsanız yazan şeylerin bir okuyucu olarak benim bakış açımla anlatıldığını unutmayın. Bir insan olarak kötü davranışları eleştirebiliriz ama yargılayamayız. Duruma göre kimin iyi, kimin kötü olduğu; bakış açınıza göre kimin haklı, kimin haksız olduğu çok kolay bir şekilde değişebilir. Etik dersi alanlar veya etikle ilgili kitap okuyanlar bilirler. İnsanların seçim yapmada özgür bir iradesi vardır. Etrafındaki bazı durumlar veya olaylar onu yönlendirebilir ama sonuç olarak iyi olmayı mı, kötü olmayı mı seçeceği onun kararına bırakılmıştır. Bu yüzden yaptıklarımızın sonuçlarıyla yüzleşeceğimiz deyimi (hatta bu söz şöyle söylenir: "Eden bulur." )kesinlikle doğrudur. 

Hikaye bence çok derin ve gerçekçi. Gerilimi ve heyecanı damarlarınızda yaşatıyor. Uzun zamandır okuduğum en iyi serilerden biri. 

Bu uyarıyı yapmalıyım ki bir hekim adayı olarak bu seriyi kesinlikle 16 yaşın altındaki hiçbir çocuğa önermiyorum. Aşırı şiddet içeren psikolojik bir seri. Ne okuduğunuza dikkat edin, yoksa yalnızca kendinize zarar verirsiniz.


!Spoiler!

Hyeongoh okulda zorbalığa maruz kalmasının asıl sebebi kesinlikle kıskançlıktı. Okula ilk geldiğinde babasının asıl kimliğini sakladılar ama zorbalar tarafından bu biliniyordu. Bu yüzden ilk başta onu yağlamaya çalıştılar ama ara sınavların sonuçlarında en yüksek notu alan kişinin Hyeongoh olduğu ortaya çıkınca tavırlarını hemen değiştirdiler. Ona zorbalık yapmaya başladılar. Zamanla acımasız olmaya alıştılar ve daha cani, daha zorba oldular. Bu insanların kötülüğe alıştığının bir göstergesi.

Ama bir anda beklenmedik bir yardım eli uzandı. Namsoo.

Onu nereye giderse gitsin takip etmeye, her yardıma ihtiyacı olduğu anda ona el uzatmaya başlar. Hyeongoh bu art niyetsiz teklifi kabul etmek istemez ve tüm sorunlarıyla kendi başına baş etmeye çalışır ama herkesin bardağının taştığı bir nokta vardır.

Hyeongoh artık okula gitmeyi bırakmıştır. Namsoo içinse D-Day gelmiştir. Namsoo bir anda Hyeongoh için intikam almaya başlar. Nasıl intikam aldığını anlatmayacağım ama acayip manyak bir şekilde intikam alıyor. Sizi de yeterince tatmin ediyor.

İntikam işi bitince Namsoo suçunu itiraf eder. Hyeongoh başka bir okula transfer olur. 

Bundan sonra flashback sahneleri var ve burada Namsoo ve Hyeongoh'un arasındaki gerçek bağı öğreniyorsunuz.

Gerçek şu kibu ikisi normalde ikiz kardeşlermiş. Ama bunlar bebek iken yan komşuları mutlu aileyi kıskandığı için anne ve babalarını öldürüyor. Polisler onu tutuklamaya çalışırken yerde yatan Hyeongoh'un bacaklarını eziyor. (Katil eziyor polisler değil.) Sonra bu ikisini yetimhaneye veriyorlar. İlk önce Namsoo alınıyor. Alındığı aile, aile fotoğrafı çekildikten sonra eve dönerken trafik kazası geçiyor ve adamın karısı ölüyor. Bunun ardından adam Namsoo'yu aileme lanet getirdin, sen lanetlisin diye suçlamaya başlıyor. Emin değilim ama sanırım hiç sağlıklı bir çevrede büyüyemediği için Namsoo sosyopat oluyor. Yazar notunda bahsetmemiş ama bence biraz otizm de var. Bir gün kardeşi olduğunu öğrenince hayatın anlamını bulmuş gibi mutlu oluyor. (Bu kısımları kesinlikle webtoon da okumalısınız. O kadar harikaydı ki...)

Hyeongoh'u alan aile onu çok güzel bir şekilde büyütüyor. Hyeongoh liseden mezun olunca psikoloji okumaya karar veriyor. (Bunu webtoonda söylemiyor. Yazar notunda cevap vermiş sorulara.)

Hyeongoh bunu büyük ihtimal Namsoo için seçti çünkü Namsoo'yu akıl hastanesine tıkmışlardı. Tam emin değilim ama Hyeongoh sanırım Namsoo'nun gerçek kimliğinin farkındaydı. Yani bir çeşit mutlu son ama bir burukluk bırakıyor içinizde yine de.

Aşağıya birkaç sahne koyacağım.

















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel