Kore Dizisi Tavsiyesi - Extraordinary You




Puan: 8/10

Tür:

Romantik, Komedi, Fantastik, Gençlik

Tanıtım:

Dizi, aslında bir webtoon karakteri olduklarını fark eden ve webtoonda onlar için yazılmış hikâyeye karşı çıkan bir grup öğrencinin etrafında dönmektedir. Dan-O (Kim Hye-Yoon), kendisinin aslında bir webtoon karakteri olduğunu öğrenir. Dahası ortalıkta bir dedikodu dolaşmaktadır; webtoondaki başkarakter o değildir ve yakın zamanda karakteri webtoondan çıkartılacaktır. Bunun üzerine, webtoon yazarı tarafından onun için yazılan bir aşkı değil, kendisi için gerçek aşkı bulup yaşamaya karar verir. Bir gün, kendisine âşık ama webtoonda adı dahi olmayan bir karakter (Rowoon) ile karşılaşır. (Güney Kore Sinemasından alıntıdır.)

Oyuncular:

Kim Hye Yoon/ Eon Dan-O



Kim Hye Yoon, bu dizide harika bir iş çıkarıyor. Tepkileri, yüz ifadeleri, beden dili ve ses tonuyla tüm duyguları sonuna kadar yaşıyor. Webtoon'daki baş karakterin aynısını oluşturmakla uğraşmak yerine kendine özgü capacanlı bir karakter diriltiyor. Neredeyse tüm bölümler boyunca neşesini asla kaybetmiyor ve yeri gelince de ciddiyetinden ödün vermiyor. Demek istediğim o ki yılın aktristi ödülünü almayı hak etmiş, umut vaadeden bir gençlik ateşi. Diziyi izlerken çoğu yerde doğaçlama götürdüklerini düşündüm ama bu haliyle daha canlı bir dizi oldu. İki kere En İyi Yeni Kadın Oyuncu Ödülünü almasının yanında bu diziyle birlikte Mükemmel Kadın Oyuncu Ödülünü aldı. Kutlarım seni kızım :D

Rowoon / Ha Roo




Ahh~ Haru-yaa~ Haru-yaa~ 
Eğer tüm dizilerden en sevdiğim erkek baş kahraman listesi çıkaracak olursam birinciliği seve seve sana veririm. Tatlış bakışları, hafif hafif kur yapışı dudaklarını büzdüğünde ortaya aniden çıkan köpek yavrusu... Say say bitmez resmen. Eğer kendi ideal tipimi oluşturacak olsaydım, bu büyük ihtimal Haru'ya çok yakın bir tipleme olurdu. MBC Drama Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne layık görüldü. Bu sektöre yeni girmiş biri olarak böyle bir rolle başa çıkabildiği için Rowoon'u içten taktir ederim. Bundan sonra daha tatlış rollerde görmek dileğiyle~ muahhh~~

Lee Jae Wook / Baek- Kyung



Lee Jae Wook da bu sene En İyi Yeni Erkek  Oyuncu Ödülünü alan yeni yeteneklerden biri. Dizide gösterdiği göze çarpan kabiliyetiyle bu ödülü çokça hak ettiğini söyleyebilirim. Dizinin çıkacağını ilk duyduğumda en çok bu rol için endişelenmiştim. Ama Lee Jae Wook harika oyunculuğuyla üstesinden geldi.


Müzikler:

Müzikleri çok tatlış, sevimli ve kendine özgü bir dinamiği var.

Müzikler benim kendi beğenime göre sıralamayla verilecektir.

1- Verivery- My Beauty



2- Stray Kids (스트레이 키즈) - 끝나지 않을 이야기 [어쩌다 발견한 하루



3- Sondia - 첫사랑 [어쩌다 발견한 하루


4-Pearly Rain






Benim Görüşüm:

Şunu söylemem gerekiyor ki diziyi izlemeden önce webtoon'unu okumuştum. Webtoon'un inceleme linkini hemen aşağıda bulabilirsiniz. 

Bir live action dizisi olarak görürseniz bu seriyi bir başarısızlık olarak değerlendirebilirsiniz çünkü iki serinin kahramanları kesinlikle farklı kişisel özelliklere sahip. Hangi bakış açısından bakacağınıza göre tüm olayın değişebileceği gibi baş karakterin kişiliği değişti mi bu tüm hikayeye yansıyor.

Webtoon'da ciddi ve soğukkanlı bir karakter olan Dan-O, dizide tatlı ve neşeli bir karaktere dönüşmüş. Normalde dram ve romantik olan türü bu şekilde direk romantik komediye dönüştürüyor. Bundan asla şikayetçi değilim zaten birebir live actionları biraz sıkıcı bulmuşumdur.

Diziyi oyunculuk ve müzik açısından değerlendirirsem diziye mükemmel bir not verebilirim lakin senaryo açısından bir süre sonra tekrara giriyor. Böyle olması çok yazık... Sanki art arda gelen krebs döngülerini izliyormuşum gibi hissettiriyor.

Ama her şeye rağmen bu sevimli diziyi izlemenizi öneririm.


https://znolensfolens.blogspot.com/2019/08/webtoon-tavsiyesi-7-july-found-by-change.html



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel