Film Tavsiyesi - Le Dîner De Cons

Puan: 7/10

Tanıtım:

Pierre Brochant ve arkadaşları, her Çarşamba gününü \'Salaklar Günü\' olarak kutlamayı adet haline getirmişlerdir. O güne katılmanın şartı ise oldukça basittir; Herkes yanında bir salak getirecek ve en enteresan salağı getiren büyük ödüle hak kazanacaktır.O gece Brochant çok sevinçlidir. Çünkü büyük ödülü fazlasıyla hakeden bir salak bulmuştur. Fakat Brochant\'ın bilmediği tek şey, Pignon adlı salağın bela yaratma konusunda uzman olduğudur.

Benim Görüşüm:

Fransız kültüründen çok uzağım. Ama spoiler kısmına geçmeden önce genel olarak filmin ortalamanın üstünde olduğunu söyleyebilirim. Belli bir yerden sonra neler olacağını tahmin etmeye başlıyorsunuz ama karakterlerin bunlara nasıl tepki vereceklerinizi izlemek isteği hala sizde hala merak duygunuzu kabarık tutuyor.

Konu askında oldukça aşağılayıcı ama gerçekten şunu söyleyebilirim ki Fransız kültürü ile Türk kültürü elma ile portakal kadar farklı. 

Bu yüzden belki bir Fransız'ın çok takılmayacağı yerleri hayretle izledik.

Tek oda filmi olduğunu söyleyebilirim. Çok aksiyon yok. Konuşmalar çok yoğunluklu ve takip etmek için dikkatli izlemek gerekiyor. Kısa bir film zaten. Bir saat 20 dakika. Şimdiden izleyeceklere iyi seriler.

Spoiler!

Başta adam zaten birini aşağılayarak başlıyor ve sizde bunun yaptıkları kesin geri başına dönecek diye kıl oluyorsunuz. 

Başına kötü şeyler gelmesini bekliyorsunuz da. Ama böyle bir şekilde değil.

Pignon yüzünden adam ilk önce sağlığından sonra karısından en sonunda ise neredeyse parasından oluyordu. Durum öyle dıruma gelitor ki adamın elinde tek kalan canını bile alabilecek durumda... Eğer aptal karakterlerin ürettiği komediyi sevmiyorsanız kesinlikle önerilmez. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm