Oyun Tavsiyesi - The White Door



Puan: 8/10

Geliştirici: Rusty Lake

Yayıncı: Second Maze

Fiyat: 8,20 TL

Tür:

Bulmaca, Macera

Tanıtım:

Robert Hill, bir Ruh Sağlığı merkezinde uyanıyor ve ağır bir hafıza kaybı yaşıyor. Merkezin katı günlük programını izlerken geceleri düşlerinde unuttuğu anıların parçalarını topluyor.

Benim Görüşüm:

2D indie oyunları daima sevmişimdir bunun yanında Rusty Lake oyunlarını da sevmem eklenince bu oyunu oynayacağım kesin gibiydi.

Kısa bir oyundu ve biraz garipti. Ama orijinalliğini koruyan ilginç bir oynanışa sahipti. Oyun boyunca düz ve temiz çizgiler görmek bir akıl hastanesinde olduğunuzu daha doktorlar gelmeden anlamanızı sağlıyordu.

Finalini güzel yapsalar da hala gereksiz bir sürü garip olayın gerçekleştiği için puan kırdım. Oynanışta bir sorun yok, su gibi akıyor oyun lakin oyunun sonlarına doğru oyuncu sıkılmaya başlıyor. Ne kadar garip şey gösterirsen onun sıkıntısı o kadar artıyor. Yani öyle bir noktaya ulaşıyorsunuz ki gariplik sıkıcı geliyor, normal bir şeyler arıyorsunuz.

Indie tarzını sevenler bu kısa oyunu 2 saat içinde oynayıp bitirebilirler.

Spoiler:

Robert kız arkadaşı tarafından terk edildikten sonra işinden kovuluyor. Bir gün televizyonun karşısında pineklerken haberlerde eski kız arkadaşının öldürüldüğünü duyuyor bu sırada da kapısı çalıyor. Elinde üstünde "The White Door" yazan bir kartla ona ziyaret etmesi için teklif ediyor.

Bir süre sonra Robert burayı arıyor ve ruh sağlığı merkezine gidiyor. Oyunun bu kısımlarında birçok bulmaca çözüyorsunuz oldukça keyifli geçmesine rağmen oyunun sonunu çok da anladığımı söyleyemeyeceğim.

Neyse türü seven oynayabilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood