Novel Tavsiyesi- The Daybreak



Puan: 8/10

Türler: 

Fantastik, Romantik, Dram

Tanıtım: 

"Bahse girmek ister misin? -Eğer ben ölürsem dilediğince intihar etme konusunda tamamen özgürsün lakin yaşarsam artık benim için yaşayıp benim için ölüceksin."

Halka hayatta kalmak için bir büyücü olan başka dünyaya çağrılmış bir lise öğrencisiydi.

Savaş alanında bir adam olarak bulundu, öfkesini ölmek isteyen bir şövalyeden çıkardı ve ona iyileştirme büyüsü yaptıktan sonra kendi hayatını uçurumun kıyısına geldi ardından bayıldı.

Halka uyandığında kurtardığı güzel şövalye onu ziyarete geldi.

Halka'nın bahsi kazandığının kanıtı olarak şövalye onu kendisiyle efendi- köle anlaşmasına girmeye zorladı.


(Baş karakter kadın ve şövalye onun kölesi oluyor.)

Benim Görüşüm:

Eğer hafif okuma için bir şeyler arıyorsanız çok rahat önerebilirim. Olay yerine hikaye daha çok Ricardo ve Halka'nın ilişkileri üzerine kurulu.

Bu tarz hikayelerde benim en sevmediğim şey ML'nin hikayenin yarısı boyunca gözükmemesi. Bence sürekli MC'nin yanında olması gereken kişi Alf değil de Ricardo olmalıydı. Sonra neden aşk üçgeni oluşugor diyorsunuz. Kızı öyle boş boş bırakırsan olacağı budur.

Benim dediklerime bakmayın. MC ve ML nin etkileşimleri tüm hikaye boyunca acayip sevimli ve his ile dolu. Light novel standartlarında düşünürsek çok rahat baş yapıt diyebiliriz. Olayların bakış açısının hikaye boyunca sürwkli değişmesi hikayeye çok boyutluluk katmış hem de karakterler arası etkileşimleri iki tarafın ağzından da dinleyince yanlış anlaşılmalar ve karakter çözümlemeleri daha kolay yapılıyor.

Eğer light novel okumayı seviyorsanız bunu kesinlikle öneririm. Ama ağır okuyucuysanız yani her şeyin mantıklı olmasıno isteyen ciddi insanlardansanız okumadan tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

Spoiler:

Cilt 1:

Karakterler:

Halka Glark: Baş karakter

Ricardo: Şövalye

Alfred: Halka'nın koruması

Prenses Lorensia: 3. Prenses

Seraphina Solspara: Tanıştıktan sonra Halka'nın iyi bir dostu oluyor.

Graham Aegarbel: Ricardo'nun dostu

Rider Wraithe: Halka'nın öğrencisi olmak istedi.


Savaşta kurtardığı bir şövalye aniden ona sadakat yemini etti. Bu onun için çok şaşırtıcıydı ve doğru düzgün düşünemedi. Çoğu zaman çoculça tepkiler verse de zamanla mız mız bir çocuk gibi davrandığını anladı.

Savaştan döndükten sonra Halka, Hedalion'un Kahramanı lakabıyla ünlendi. Ricardo onu korumak için bunu ondan sakladı ama çabalarının akside Rider tarafından her şey ortaya çıkarıldı. Bunu öğrenince Halka her şeyi itiraf etmenin en doğrusu olduğunu öne sürdü.

Cildin sonunda Seraphina, Halka'nın Ricardo'yu sevdiğini fark etti. Halka bu gerçeği kabullenemedi ve kaçmayı düşünmeye başladı. Çünkü Ricardo'ya karşı romantik bir his beslemek şu anki aralarında bulunan kutsal ilişkinin lekelenmesine neden olacaktı.

Ricardo'nun Halka için neler beslediği meselesi çok daha karışık. 

Cilt 2:

Daha okumadım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel