Manga Tavsiyesi - Requiem of the Rose King



Puan: 9/10

Tür:

Aksiyon, Shoujo, Dram, Tarihi, Doğa-üstü, Karanlık Fantezi

Tanıtım:

Richard, York Evi'nin hırslı 3. oğlu, doğumunda sonsuz karanlıkla lanetlendiğine inanıyordu. Fakat bu kişisel yıkımı yolunda gerçekten yüzleşeceğe kader miydi? Ya da kendine işkencesi mi?

Shakespeare'ın 3. Ricard adlı eserinden uyarlanan, Aya Kanno'nun karanlık fantezisinde kral olacak bir adam kendini iyilik ve kötülüğün arasında bulur.

Benim Görüşüm: 

Hikayenin odak noktası: Intersex.

Bu kelime sözlükte hem erkek hem de kadın cinsiyet organına sahip canlılar için kullanılır. Hikayenin baş karakteri, Richard da böyle doğuyor.

Günümüz dünyasında uzmanlara göre insanların yüzde 1.7’si interseks özelliklerle doğar. Bu sayı, kızıl saçla doğanların sayısına yakındır. 

Fakat tıbbın ve bilimin hoşgörüsü altında olmayan Orta Çağ toplumu böyle bir anomali ile karşılaşmaya hazır değildir. Zaten o zamanlarda da kızıl saçlıları cadı diye yakıyorlardı. Bu yüzden Richard doğumundan itibaren annesi tarafından hor görüldü, sen lanetlisin dendi ve asla sevgi görmedi. Küçük yaşlarda böyle sevgisizlik içinde kalan Richard hem korkak hem de sakıngan bir tavır geliştirdi ama annesinin aksine babası ona bir canavarmış gibi değil de kendisinin sevgili bir çocuğuymuş gibi davrandı.

Aşağıda spoiler kısmında çok daha ayrıntıları anlatacağım lakin okumayacaklar için yazımı şöyle sonlandırmak isterim. Çizimler açısından ve hissettiğiniz o yenilikçi karanlık fantezi size hiç tatmadığınız duygular yaşatıp, olaylara yepyeni bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayacaktır.


Spoiler!!

Yukarıda York ve Lancaster ailesinin aile ağacını görüyorsunuz. Mangaya uyarlarken ne kadar tam anlamıyla gerçeğe bağlı kalmadığını ufak değişiklikler yaptığını seriyi okuyan biri olarak kolayca görebiliyorsunuz. Mavi renkli olan York ailesi, sarı renkli olan Lancaster ailesidir.

İlk başta York ailesine bakalım.

Hikaye Richard Duke of York

Gördüğünüz gibi 6. Henry ve Kraliçe Margaret evlenmesi sonucu Prens Edward doğuyor. Bu biraz zorlama bir evlilik ve Henry çok küçük yaşlarda mecbur bırakılıyor. 

Henry aslında savaşla veya otoriteyle hiç ilgilenmeyen bir şahsiyet ama askerler ve halka hatta düşmanlara empoze edilen görüş Henry'nin kana susamış bir cani olduğu... Aslınsa Henry yapıyor denilen her husumetin içinde Margaret'in parmağı var.

2. Richard, kral olmak için Lancaster ailesi ile savaşıyor. Savaşın seyri altlı üstlü dalga gibi ilerlerken olaylar pik noktasına ulaşıyor.


2. Richard, Cecily ile evli ve mangada 3 oğlu var. Edward, George ve Richard. Richard'a kral olursam varisim sen olacaksın sözünü vermesine rağmen kral olmadan ölünce oğlu Edward, babasının yaveri(Warwick) ile birlikte İngiltere'nin hakimi oluyor ve kolaylıkla kral oluyor. Bu süre boyunca Richard babasının ölümünün yasını tutarken 6. Henry'i öldürme yeminleri ediyor. Ama kaderin cilvesiyle ikisi birbirlerinin kimliğini bilmeden bir karşılaşma yaşıyorlar. Bu ikisinin yaşamını da sonradan etkileyecek dönüm noktalarından biri oluyor.

Henry'nin Richard için hissettiği duyguları aşka indirmek çok basit olacaktır zira Henry uzun zaman önce cinsel sevgiden vazgeçmiş biridir. Richard onun için yeni bir sayfa, bir gizem ya da yeni bir bakış açısı olmuştur. Richard ise Henry için hissettiği duygular daha karışıktır. Önceden tanıdığı babasının yaverinin kızı Anne için hissettiği duygularla birlikte kendisini tamamen çaresizlik içinde bulmuştur.

Abisi (5. Edward) tahta geçince bunu sessizce kabul etmeye karar veriyor ama abisinin kendini düşünen tavırları yüzünden onun tahta çıkmasına yardım eden babasının eski yaveri bir isyan başlatıyor. Herkesin çektiği bir çok çileden sonra yaveri canlı ele geçirmek isteseler de öldürülüyor.

Yaverin iki kızı vardı. Birini George'la (Isebella) diğerini (Anne) Richard ile evlendirmeyi planlıyordu ama Richard bu işlerde bir iş olduğunu anlayıp kaçınca kızını (Anne) Henry'nin oğlu Edward ile evlendirdi. Asıl komik olan şey şu ki ikisi de Richard'ı seviyordur. (Edward ve Anne) 

Trajik olan şey Margeret oğlunu Anne ile birlikte olması için zorlamıştır. Anne hamile kalır. 

Bu olayların ardından Kral Edward (York ailesindeki) Lancester ailesine çılgınca bir savaş açıyor ki bu savaşta Richard taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmıyor. Katur kutur önüne kim gelirse kesiyor.

Bu savaşın sonunda kimler ölüyor? Prens Edward.(Lancaster) Biraz sinir bozucu bir karakter olsa da sevimliydi. 😥😥

Neyse en önemli gelişme Richard, Henry'nin önceki kral, Kral 6. Henry olduğunu öğreniyor. Onu tanıdığını kimseye söylemiyor ama anlayan anlıyor ve sürekli Richard'ı Henry'i öldürmesi için ısrar etmeye başlıyorlar. Bir gün Richard'ın tutsak olarak tutulduğu yere gidiyor ve onunla birlikte olmak istiyor ama Henry onun gerçek bedenini görünce ona hak etmediği bir asabiyetle tepki veriyor. Şunu söylemeliyim ki seri boyunca Henry'i tam bir dindar olarak resmetmişlerdi ki eski zamanlarda şeytanın bedeninde hem kadın hem erkek cinsiyet organlarının bulunduğuna inanırlardı. Bu yüzden Henry ani cahiliyeti ve masum benliğiyle o acımasız suçlamayı yapıyor. "Şeytan!!"

Richard çocukluğundan beri bu kelimeyi annesinin dudaklarında duymasına rağmen kendini teslim etmeye geldiği adamın dudaklarından dökülen bu kurubuz onun ciğerini yakmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Ani hiddetin sonucu kaldırdığı kılıcıyla Henry'i öldürüyor. Ya da öldürdü mü sanıyor?

Devamı çok daha karışık ilerliyor. Tamamen rezalet. Kral Edward aşk, kadın ve şaraptan tamamen sarhoş olmuş durumda ve etrafında bunu hiç onaylamayan kişiler var. 

Henry öldükten sonra Richard asla eskisi gibi olmuyor. Hayatında başına gelen bu ikinci büyük trajediden sonra doğrudan olmasa da dolaylı yoldan tamamen kardeş katiline dönüşüyor ve etrafındaki herkesin kuyusunu kazıyor ve yavaşça kendi kazdığı çukura kendisi de çekiliyor. Tahta koyduğu gözü onun şeytanca işler yapmasına sebebiyet veriyor.
 

Çok fazla duygu içeren bir seridir. Hafif okuma isteyen ya da kalbi kaldıramayacaklara asla önerilmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm