Webtoon Tavsiyesi - Pandora's Choice


Puan : 8/10

Yazar: Yudori

Tür:

Dram

Tanıtım:

19. yy Amerikası yarı Asyalı bir çocuk ve onun alkolik babası için tam olarak en iyi yer değildi. Kızı yavaşça yaşamın farkına varırken, babası kendini izole ediyordu. 

Ve elbette sürekli didişiyorlardı.

Benim Görüşüm:

Kesinlikle sıradanlığı aşmış orijinal eserlerden biri olarak yapılacak çoğu övgüyü hak eden bir eser.

19. Yüzyıl Amerika'sının işlendiği bu eserde görmeye alışık olduğumuz Mary Jane karakterler yada tek taraflı olay anlatımı gibi kalıpları değil de daha canlı daha natüralist tarzda ele alınmış karakterler ve olaylar görmekteyiz. 

Karakterleri orijinal olmasının yanında çizim olarak da oldykça etkileyici bir webtoon. Türü daha çok sevseydim 10 puan bile verebilirdim....

Kısacası övgüyü hak eden, zaten ödül almış bir seri.



Özet:

Sanırım tüm hikaye Victor ile başlıyor. Kendi ülkesinde babası vatan haini ilan edilip infaz esikince annesiyke birlikte Amerika'ya gelip Cris'in ailesi ile yaşamaya başlıyor. 

Cris onu bir abi gibi karşılayıp çok çabuk ısınıyor ama kısa zamanda Victor annesiyle Cris'in babasının ilişkiye girdiğini öğreniyor. Bu onda garip bir travma yapıyor.

Victor, Cris'in annesinin ölümünden sonra Paris'e gidiyor ve orada doktorluk yapmaya başlıyor bu sırada bir kızla görüşüyor ve nişanlanıyor. Fakat kızın ona biraz üstünlük tasladığını görünce "diğer adamlar gibi" ona tokat atıyor bu da ilişkinin sonunu getiriyor.

Kısa zaman sonra Victor'a Cris'ten mektup geliyor ve Amerika'ya geri dönüyor. Amerika'dayken bir kız hoşuna gidiyor ve onunla evleniyor fakat evlendiği kız Cris'e alkol verip onunla birlikte olunca ilişkileri biraz tuhaf bir hal alıyor. 

Cris bu durum karşısında kendini suçluyor ve Fransa'ya kaçıyor. Fransa'dayken bir araba kazası geçirmiş yanık tenli güzel dansçı kızı görünce ona aşık oluyor ve tek bacağı olmasa bile onunla evlenmek istiyor. Kızı Amerika'ya getirince araları yavaşça ısınmaya başlarken bir anda Cris'le yatmış olan Victor'un karısının hamile olduğu ortaya çıkıyor. 

Bu sefer Cris'in karısı boşanmak istiyor ama onun da hamile olduğu açığa çıkıyor. En sonunda doğum yaparken ölüyor. Bu durum karşısında Cris derin depresyona giriyor ve tam zamanlı ayyaş oluyor.

Pandora doğduğu anda herkes onun gerçekten Cris'in kızı mı olduğununa karşı şüpheleri var bu şüpheler kızın üstüne de yansıyor ve annesini görmek istiyor. Zamanla her şey yerli yerine oturuyor ve Pandora büyüyor. Büyürken de Cris'le kavga etmeye devam ediyor.


En sonunda Pandora, Victor'un oğlu Jamy ile evlenmek istediğini söylüyor ama babası buna izin veremeyeceğini çünkü Jamy ile onun kardeş olduğunu söylüyor.

Bunun ardından Pandora evi terk ediyor, yıllar sonra babasının karaciğer kanseri olduğunun haberini alıyır. Eve gitmekle gitmemek arasında kararsız kalıyor. Fin.

Ne kadar yarım kalmış bir son gibi görünse de sanırım en iyi son bu olurdu. Çünkü hayat devam ediyor ya da yazarın dediği gibi:

"Sonuçta hayatın sana ne getireceğini bilemezsin."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm