Novel Tavsiyesi 1 - Trash of the Count's Family - Özet


Trash of the Count's Family







ÖZET (SPOİLER SAYFASI!!!)


Bölüm İsimleri:



  • Prologue
  • Gözlerimi Açtığımda 1-2
  • Buluşurlar 1-4
  • Topla Onları 1-6
  • Dışarı Çıkmak 1-4
  • Bir Ejderha Görmek 1-3
  • İyiliği Geri Ödemek 1-5
  • Sen 1-8
  • Sessiz Kal 1-6
  • Bilmiyorum, bilmiyorum 1-3
  • Nasılsa 1-7
  • Girdapın İçine 1-3
  • Şu anda düşünüyorum 1-6
  • Sadece yok et onu 1-5
  • Böyle olmamalıydı 1-5
  • Niyetlendiğimden farklı 1-6
  • İyi bir adam 1-4
  • Tekrar Karşılaştık 1-6
  • Bence bu bir hediye 1-3
  • Eğer hareket etmek zorundaysam 1-6
  • Bir his var 1-4 

Buradaki bölümler ilk 100 bölümü içeriyor hızlı bir özet yazacağım. Çünkü okumaya bir süre ara vereceğim. Gelecekte bu sayfayı kendim için kaynak olarak kullanacağım. Merak eden varsa diye spoiler sayfası olarak düşünebilirsiniz. Karakterler burada tanıtılmayacaklar. onun için ayrı bir sayfa oluşturacağım.





Kitabın içine girdiği andan beri Cale, kaderine karşı gelip Choi Han'ın dayağından kaçmaya kararlı. Bunun bazı hazırlıklar yapması gerekiyor. İlk önce 'Şiirle Çay Kokusu' adındaki bir kitap cafeye (buna benzer bir yer) gidip Choi Han'ın şehre girmeye çalışmasını izliyor. Kendi gözleriyle Choi Han'ın içeriye alınmadığını izleyince romanda olanlar aklına geliyor.

Romanda Choi Han gece vakti gizlice duvardan atlayarak içeriye giriyordu. Bunun için hazırlık yapıyor. Bir hana gidip kızarmış tavuk ve alkol alarak yolda sarhoş gibi ileriliyor. Choi Han'ın gireceği yere geldiği zaman, onu bekliyor. Choi Han içeriye atlarken yanlışlıkla kedilere zarar verecekken son anda sıyrılıyor ve Cale ile göz göze geliyor. Cale elindeki tavukları kedilere veriyor ve Choi Han'a yemek için davet ediyor.

Choi Han, Cale'e güvenmese de kendine güvendiği için onu takip ediyor. Malikaneye vardıklarında Choi Han'ı direk mutfağa götürüyor ve Beatrox'dan ona yemek vermesini istiyor. Cale mutfaktan ayrıldıktan sonra Ron ve Beatrox, Choi Han'a birlikte saldırıyorlar ama ne yazık ki başarılı olamıyorlar.

Cale başta bu olaydan habersiz olsa da ertesi sabah Ron ona limonatasını getirdiğinde boynundaki yaradan olayı anlıyor. Ron, Cale'in yanından bir yıl ayrılıp geri döndüğü zaman söylediği şeylere göre, Choi Han mutfağa girdiği zaman 'Arm' örgütü gibi kokuyormuş. Arm; Choi Han'ın en büyük travması olan Karanlıklar Ormanındaki 10 yıllık sefaleti sonucu bulduğu ilk köydeki herkesi yok eden nefret edilesi bir topluluk ayrıca Ron için de kendi suikastçi Molan ailesini ortadan kaldırıp Ron ve oğlunun kimliklerini saklayarak yaşamasına neden olan gizli örgüt.

Arm genel olarak bu novelin kötü gizli örgütü. Çoktan 100 bölümü okumama rağmen çok fazla bir bilgi vermiyor bize novel. Sadece yaptıkları bazı şeyleri biliyoruz.

Cale kitabın içine girmeden önce sadece 5 cilt okuduğu için kitap evreni hakkında bilgisi sınırlı ve kendi aktivelerinde devam  ettiği için kelebek etkisi misali bazı olayların değişmesine neden olarak geleceği değiştiriyor. 

Bu kısımları okumak biraz sıkıcıydı. Bu 100 bölüm boyunca Cale sürekli okuduğu kiatbın ayrıntılarına yüklendi ve kitabı ancak bitirebildik. Bundan sonra olacakları artık Cale de dahil ben de bilmiyorum.

Kitap evreninde 5 tane yasak alan var.

1- Karanlıklar Ormanı
2- Umutsuzluk Meydanı
3- Ölüm Vadisi
4- Ölüm Çölü
5- Geri Dönüşsüz Patika

Cale ve ailesinin Henituse bölgesini yönetiyorlar. Burası Roan Krallığının kuzeydoğusunda bulunuyor ve Henituse ailesi bölgenin en güçlü hakimi. Hemen yanında yer ala Karanlıklar Ormanına rağmen zenginliğini ve gücünü hiç kaybetmemiş durumda.

Cale, Henituse ailesinden ayrılmadan önce ilk antik gücü olan 'Yok edilemez Kalkan'ı ele geçiriyor. Bu gücü elde etmesi oldukça ilginçti. Ağacı sayısız ekmekle besledi :D

Bu kalkan Cale'in kalbine yerleşiyor ve Cale'in en büyük savunma mekanizmalarından biri oluyor. Bu kalkanı etkinleştirdiğinde kitaba göre Cale kutsal bir görünüme kavuşuyor ve bir gümüş kalkanla bir çift kanat beliriyor.

Cale bu gücü elde ederkende On ve Hong onun yanında kalmayı seçiyorlar. Sadık iki takipçisini kazanmış oluyor.

Cale, Choi Han'a hayatı boyunca sadece öldürmek değil korumak için Choi Han'ı zihinsel ve manen değiştirecek bir teklif sunuyor. Choi Han bunu şaşkınlıkla kabul ediyor ve yediği yemeğin karşılığını ödenek için birlikte yola koyuluyorlar.


Cale'in amacı başkente giderken yolda karşılacakları Kara Ejderhayı Venion Stan'ın elinden kurtarmak. Venion Stan Kara Ejderhayı bir yumurtayken buldu ve yumurtadan çıktıntan şu ana kadar 4 yıl boyunca eziyet etti.


Cale; Choi Han, On ve Hong ile birlikte Kara ejderhayı kurtarırlar ve Choi Han başkente gittikleri yolun yarısında onlardan ayrılır.


Choi Han ayrılmadan önce Cale ikinci antik gücü 'Kalbin Canlılığını' ele geçirir. Bu güç ona ne tür bir yara olduğu fark etmeksizin iyileşmesini sağlayan bir yenileme yeteneği verir.


Cale; Choi Han'a Rosalyn ve Lock'u bulup getirmesi için görev vermiştir. Bu karakterler orijinal kitapta Choi Han'ın takipçileridir. Choi Han ayrıldıktan sonra Cale, Taylor Stan ve çılgın rahibe Cage ile karşılaşır.


Cale gizlice Taylor Stan'a velihat prensin 'İyileştirici Yıldız' adında bir antik gücünün olduğunu eğer ona giderse Venion tarafından felç bırakılan bacaklarının iyileştirebileceği söylemiştir. 100 bölümü okumama rağmen Taylor hala bunu söyleyen kişinin Cale olduğunu bilmiyor.


Ama Cale bunun dışında Taylor'a sayısız yardım daha yapmıştır. Gizlice başkente girmesini sağlamış ve para desteği vermiştir. Başkente girince bir anda Choi Han belirir, Cale'in planlarına göre bu kadar erken gelmemesi gerekmektetir.


Choi Han bilinçsiz durumda Lock ile gelmiştir çünkü Lock canavar formuna ilk defa dönüşmek üzeredir.


Lock'un gözü önünde ailesinin katli onu derin etkilemiş ruhunun daha fazla kaldıramamasına neden olmuştur. Lock'un canavar modu başarıyla tamamlanınca Cale, Choi Han dan gizli örgütün bu işleri yaptığını öğrenir ve Choi Han'ın kalbinde kendisine karşı bir şüphe beslediğini fark eder. Apar topar Choi Han'ı Ölüm Tanrısının tapınağına götürerek üç adet yemin verir.


1- Gizli örgütün adını ve amacını bilmediğini

2- Örgütü küçümseyip nefret ettiğini
3- Eğer örgüt hakkında bir şey öğrenirse hemen ona söyleyeceği

Bunun ardından Choi Han, Cale karşı tüm şüphelerini yitirmiş ona tamamen güvenir hale gelmiştir.


Cale velihat prensin davet ettiği buluşmaya katılır. Buluşma esnasında Eric Wheelsman, Amiru ve biri daha(hatırlayamıyorum) Cale'e sakin kalması onun için her şeyi kendileri halledeceğini söyler. Burada Cale, velihat prens Alberu ile ilk defa karşılaşır ve onun tatlı diliyle kendisinin tatlı dilinin ne kadar benzer olduklarını ikisi de fark eder.


Cale'in amacı meydanda gerçekleşecek sihirli bombalı terör etkinliğini durdurmaktır. Kurtarıldığı andan beri Cale'i ve yandaşlarını takip eden  kara ejderha sonunda gendisini göstermiştir. Ekibe katılan diğerleri de dahil; Rosalyn, Lock, Choi Han birlikte bombaları imha etmeye çalışırlar. Tam işler oldu bombaları imha ettiler derken işlerin artık orijinal metne göre ilerlemediğini Cale fark eder ve meydandaki halkı korumak için kazandığı ilk antik güç olan Yok Edilemez Kankan'ı kullanır. Bunun ardından halk tarafından kahraman ilan edillir ve bu durumdan Cale oldukça rahatsız olur. Choi Han


Velihat Prens Alberu, Cale'i saraya davet eder ve Cale ondan ödül olarak para ister. Alberu ona iki plaka altın verir; Cale'in hedefi şu anda büyücüler ve büyücü olmayan gruplar arasında  iç savaş olan Whipper Krallığına gidip içinde değeri paralarla hesaplanamayack kadar hazine bulunan sihirli kuleyi satın almaktır.


Choi Han, Rosalyn ve Lock, Breck Krallığına birlikte giderler ve kısa sürede geri döneceklerini söylerler. Bu sırada Ron da 1 yıllık bir mola vereceğini ve tilki avlayacağını söyler. Artık Cale'e limonata getiren kişi Beacrox'dur.


Cale buluşmalar esnasında Amiru'ya Ubarr bölgesinin kıyı şeridinde inşaat edilecek askeri üs için kaynak ve para sözü vermiştir. Hem dinlenmek hem de inşaatın ilerleyişini görmek bahanesiyle Cale, Ubarr bölgesine gelir ama onun amacı bunlardan hiçbiri değildir. Onun gerçek amacı Ubarr bölgesinin çevresinde olan girdapların içinde bulunan 'Rüzgarın Sesi' adındaki antik gücü ele geçirmektedir.


Ubarr bölgesine gelince Cale, Leydi Amiru'dan Bob isminde bir adamın gemi kazası sonucu kıyıda bilinçsiz halde bulunduğunu duyar. Cale aslında bu 'Bob'un Toonka adındaki Whipper Karllığında büyücü olmayan grubun lideri olduğunu kitabı okuduğu için bilmektedir ve Rüzgarın sesini bu Toonka elde edecektir.


Bunu bildiği için Cale acele eder ve gücü ele geçirir. Bu güç Cale'in çok hızlı hareket etmesine izin vermektedir.


Cale gücü elde ettikten sonra bir mağaraya çıkar ve mağarada ölmek üzere olan yarı balına yarı deniz adamı olan Paseton'un hayatını kurtarır. Paseton deniz adamlarının zehirleriyle zehirlemiştir ve Cale kitabı okuduğu için bu zehrin etkisinin nasıl giderileceğini çoktan bilmektedir. Bir deniz adamının cesedini tazeledikten sonra kanını Paseton'a içirir. Cale bunun ardından yatar ve sabah kalktığında Paseton'un gitmiş olduğunu bulur.


Cale antik gücü elde ederken bölgenin en büyük girdabının yok olmasını sağlamıştır. Bu bölgeye bir bayram havası katar ancak Cale diğer girdapların yok olmaması için elinden geleni yapacaktır.


Cale, Paseton'u bulduğu mağaradan biraz su alır bu su Mogaru İmparatorluğunun yaktığı Ormanı söndürmek için kullanacaktır.


Bu sırada sırtında kocaman bir X işareti olan devasa kambur balına ona yaklaşarak bir şey sormaya çalışır ama arkasından gelen ona göre daha küçük başka bir kambur balina onu engeller. Tam o sırada Toonka gelir ve gerçek kimliğini açığa çıkararak eğlence için balinayla dövüşmeye başlar. Cale daha hiçbir şey yapamazken Paston(küçük olan), Witira'a Cale'i onu kurtardığını söyler. Leydi Amiru gelince kavga durur.


Witira, Paseton'un ele geçirdiği bir bilgi yüzünden öldürülmek istediği söyler. Ona göre deniz adamların son zamanlardaki gücünün artışı Cale'in ailesinin yönettiği bölge olan Henituse bölgesinin sınırındaki Karanlıklar Ormanıdır.


Cale onlara oraya gitmelerine yardım eder ve o sırada ***(adını unuttuğum ama Choi Han'ın travmasına neden olan köy) ü yeniden inşaat ettirmeye başlatır. Cale deniz adamlarının gücünü arttıran şeyin içi bir ejderhanın ölü manası dolu olan zehirli bir bataklık olduğunu keşfeder. Bu bataklıktan biraz alarak gerisini Siyah ejderhaya yok ettirir. Böylece Witira'nın kendisine oldukça büyük bir şükran borcu kaldı. Bataklıktan ise 'Baskıcı Aura' adında bir antik güç elde eder. Bu antik güç çevresine güçlü bir baskıcı aura vermesine izin verir ancak bu gücünün yükseldiği anlama gelmez sadece güçlü görülmesini sağlar.


Bundan sonra Cale biraz nefes alıp dinleneceğini sanarken, Choi Han, Rosalyn, Lock bir anda acayip bir haberle geri dönerler. Dediklerine göre Rosalyn, Breck Krallığının prensesi olmaktan kovulmuştur.


Artık Whipper Krallığına gidip sihirli kuleyi satın almanın vakti gelmiştir. Whipper Krallığına gidip Toonka ile buluşarak sihirli kuleyi 5 milyara alır. Ama harcadığından fazlasını kazanacaktır.  Sihirli kulede yarı cüce yarı rat olan bir mühendisle karşılaştı ve onu işe aldı.

Bu cüce sihirli kuleyi inşa eden aileden geliyordu.

Bunun ardından Cale Geri Dönüşsüz Patika dan Ormanın Kraliçesi Linata ile karşılaşır ve orman yangınını söndürmenin bir yolu olduğunu söyler.


Orman yangınını söndürür ve ormanın kıyılarından içinde yüzlerce yüksek seviye sihirli taşlar olan bir sandık bulur. Bu Cale'in zenginliğini kat kat daha arttırır ve Cale bunun ardından eve geri döner.


Direk eve dönmeden önce velihat prense giderek gölden topladığı ölü ejderha manasını ona bir hediye(??) olarak verir ayrıca velihat prense sihirli bir iletişim aleti vererek ona çok büyük bir yardım sağlamış olur. Ayrıca Cale velihat prense onun o büyük sırrını bildiğini söyler; velihat prens kara elftir.


Hemen ardından eve dönünce evde beklenmedik bir şeyle karşılaşır o ki Ron geri dönmüştür, beklenenden çok erken bir zamanda ve sol kolu yerinde değildir. Her şeyin üstüne bir de Ron deniz adamı zehriyle zehirlenmiştir.


Ron, Cale'in onu bu şekilde gördüğünü görünce başından geçen her şeyi anlatır ve Cale Ubarr bölgesinin askeri üssünün yakınlarındaki Hais Adalarına gelir. Gizli örgütün adının 'Arm' olduğu bu an açığa çıkar.


Onun en büyük amacı Ron'u deniz adamların zehrinden kurtarmaktı ayrıca hem Ron'un yüzünü gören hem de kolu kesen iğrenç büyücüden de kurtulmak istedi.


Bunun için aceleyle herkesi toplayarak Ubarr bölgesine seyahat etti ve o an ki durumda balina adamlarla deniz adamlar savaş içerisindeydi ve Hais adaları takımada olarak tam tamına 12 adadan oluşmaktaydı.


Deniz adamlarının üssü Hais 5 'in altındaydı bunu bilen Cale siyah Ejderhaya emir vererek bu adayı yok etti ve sonuç olarak Ron'un kolunu kesen büyücü ölmüş, Ron'u da iyileştirme fırsatı elde etmişlerdi. 


Savaş büyük oranda balinaların tarafına döndü ve balinalar deniz adamlarını bu bölgeden kovdular.


Cale'in aklında Ron'un kolu olmadığı için bir necromencer bularak Ron'un kolunu iyileştirmek vardır. Ama biraz dinlenir. Bir ay sonunda Velihat prens, Cale ile iletişim kurarak onun yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Dediğine göre Cale Ölüm Çölünde bulunan kara elflerin mezken yerine gitmeli ve onun için acil olarak bir şey getirmek zorundadır. 


Cale hiç istemese de kabul eder ve yeni maceralarına atılırlar.





Olay Sıralaması:

  • Choi Han ile tanışma
  • 'Yok edilemez Kalkan'ı elde etmek
  • On ve Hong'un katılması
  • Siyah Ejderhayı Kurtarmak
  • 'Kalbin Canlılığını' elde etmek
  • Choi Han'ın Rosalyn ve Lock'u bulmak üzere ayrılması
  • Taylor Stan'a yardım etmek
  • Başkente varmak
  • Lock'un canavar formu
  • Velihat Prens ile ilk tanışma
  • Terör Saldırısı
  • 'Rüzgarın Sesi' elde etmek
  • Paseton'u kurtarmak
  • Witira ile tanışmak
  • Sihirli kuleyi almak konusunda Toonka ile anlaşmak
  • Karanlığın ormanındaki bataklığı yok etmek
  • Whipper Krallığına gitmek
  • Kuleyi satın almak
  • Ormandaki yangını söndürüp sihirli taşları toplamak
  • Velihat Prensin kimliğini bildiğini açığa çıkarmak ve hediye vermek
  • Ron'un geri dönüşü
  • Ron'u iyileştirmek ve Hais 5'i yok etmek
  • Evde 1 ay tatil
  • Velihat Prensin isteği



Okuduğum son bölüm:100


Devam edecektir.... belki...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel