Film Tavsiyesi - Donnie Darko




Puan: 10/10

Yönetmen: Richard Kelly

80'lerin sonunda geçen öyküde, Donnie Darko adında 16 yaşında bir genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlıyor. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam beliriyor sık sık. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, esrarengiz misafirinin izinden gidecektir...
80'lerin gençlik filmleri, bilim kurgu ve korku filmlerinin, tüyler ürpertici karışımı olarak tanımlanabilecek film, son dönemin en ilgi çekici bağımsız yapımlarından biri.
Yönetmenin ilk filmi olan Donnie Darko, 2001 Sundance Film Festivali'nde gösterildi. Filmin son derece başarılı web sitesi ise En İyi Web Sitesi ödülü aldı.

Benim Görüşüm:

Uzun zamandır izlediğim en iyi filmdi. İlk söylemem gereken şey Donnie Darko karakterini çok sevdim. Düşünce şekli, açık sözlü oluşu, kalıba girmek istemeyişi, sonuna kadar kendini savunuşu onu diğer bayağı karakterlerden ayırarak zihnimde gerçekten hayat bulmasını sağladı.

Ağır psikolojik ve dram filmi. Filmde verilmek istenen duyguyu çok kolay bir şekilde kapıyorsunuz ayrıca yönetmenin sizde yaşatmak istediği tedirginlik ve kafa karışıklığı çok dağal bir şekilde kendiliğinden beliriyor.

Donnie Darko yalnız bir şekilde ölmekten korkuyor ancak evrendeki her canlı gibi yalnız ölmeye mahkum.

Bana göre mükemmel bir filmdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood