Stardust 8. Bölüm

Garrus asansörden çıktığında Uzman Traynor onu asker selamıyla selamladı. Bir sekreter olarak görevini yerine getirerek Garrus'u hemen bilgilendirdi. "Shepard'ın kişisel terminalinde okunmamış mesajlar var, Kaptan."

Garrus mesajları okumaya karar verdi. Galaktik haritanın hemen yanında duran terminale doğru ilerledi. 4 tane okunmamış mesaj vardı. İlki Amiral Hackett'en geliyordu.

Catalyst'in nasıl aktive edildiğini ve onun durumu hakkında ayrıntılı bir rapor istiyordu. Garrus bu soruların hiçbirinin yanıtını bilmediği için cevaplamadan sonraki mesaja geçti.

Diğer mesaj Shepard'ın annesi Hannah'dan geliyordu. Onun iyi olup olmadığını öğrenmek istiyordu. Garrus'un buna da verebileceği bir yanıtı yoktu.

Üçüncü mesaj Citadel'deki bir mağazadan geliyordu. Siparişin kargoya verildiğini ve üç gün sonra Siversun Strip'deki apartmanına teslim edileceğini söylüyordu. Garrus Shepard'ın göreve başlamadan önce ne sipariş ettiğini merak etti ama mesaj bununla ilgili bir bilgi içermiyordu.

Son mesajın gönderen kutusu spam işaretleriyle doluydu. Mesaja tıkladığında sadece kısa bir cümle gördü.

"Sen doğru olanı yaptın Shepard. 

Legion"

Legion... 

Shepard, Quarianlar'ın ana vatanlarını Gethler'den geri almaya çalıştığı sırada Gethler'in kendisini güncellemesine izin vermiş ve onların birbirinden bağımsız kişilik sahibi birer yapay zeka olması sağlamıştı. Ancak Reaper teknolojisiyle yapılan bu güncelleme sırasında Legion tüm ırkı için kendini feda etmişti. Neticede Gethler ile Quarianlar birlikte yaşamaya başlamış ve barış sağlanmıştı. Ancak Crucible etkinleştiğinde tüm sentetik yaşam formları yok edilmişti. Bu Gethler de dahil... Legion sanki Shepard'ın omuzlarındaki yükü almak istermiş gibi onu teselli ediyordu. 

Garrus kafasını salladı. Duygusal olarak sarsılsa da kendini hemen bırakamazdı. Köprüden geçerek Joker'in yanına geldi.

"Keşif takımı bir şeyler bulabildi mi?" 

"Getirdikleri GPS bizim Virmire'nin yörüngesinde olduğumuzu gösteriyor. Yakınlarda bir yörünge geçidi olmalı. Dünya'nın yörüngesine girmemiz iki saat sürebilir. Tali'den geminin GPS'ini düzeltmesini istedim. Başka sıkıntı olursa size iletir."

Joker bir süre duraksadı. Tekrar konuşmaya başladığında artık elleri komut konsolunda hareket etmiyordu. Ellerini başının etrafına sardı ve başını dik tutmak istemiş gibi dirseklerini bacaklarına batırdı.

"Biliyordu... EDI bunun olacağını biliyordu. Normandy'nin yapay zekası olarak her türlü sisteme erişim izni vardı ve Crucible etkinleşmeden önce kendisini sistemden ayırarak yeni bir yazılım yazdı. Bu yüzden hala hayattayız. Bu yüzden gemi hala hareket ediyor. Lanet olsun! Crucible etkinleşmeden önce kendisini çoktan silmişti."

Garrus, Joker'in EDI hakkındaki düşüncelerini önceden Shepard'dan duymuştu. Ama bu kadar ciddi olacağını hiç düşünmemişti. Joker'e baktı. Sevdiği kadını kaybetmenin nasıl bir his olduğunu anladığını düşündü. 

"Yaptığım kalibrasyonları hep tekrar kontrol ederdi. Çoğu zamanda hatalarımı düzeltirdi. Bana birkaç kere işimi bırakmamı söylemişti. Onunla zaman geçirmek eğlenceliydi."

Joker kıkırdadı. "Haklısın onunla zaman geçirmek eğlenceliydi. Sana hiç Shepard'ın aramızda çöpçatanlık yaptığını anlatmış mıydım? "


***

Shepard Citadel'in Meridian Place Pazar'ında sonraki görevleri için alışveriş yapıyordu. Bir anda tanıdık bir figür dikkatini çekti. Joker banklardan birine oturmuş EDI'yi izliyordu. 

EDI harika vücut kıvrımlarına sahip bir yapay zeka robotuydu. Shepard Joker'e yaklaştı ve yanına oturdu.

Joker onu yaklaşırken fark etti. Dalga geçer gibi konuştu. "Hey, Komutanım. Şuna bakın! Büyük haber: Yeni Blasto filmi haftalık açılış rekorlarını kırdı. Ayrıca quasar turnuvasında hile, apartmanınızı nasıl daha büyük göstereceğiniz hakkında ipuçları ve ....ah, evet, Reaper istilası varmış." Kaşlarını çattı. "Bu insanların hiçbir fikri yok."

"Galaksiyi büyük olaylar sarstığında insanlar onlara tanıdık olan şeylere sarılırlar."

"Bunun sanki iyi bir şeymiş gibi söyledin."

"Sokakları velveleye vermekten daha iyi."

"Sanırım sadece orta yolun bulunmasını istiyorum. Daha az bahçe düzenleme tavsiyesi daha fazla savaş hazırlığı."

"Bu olacak... onların yardım edebileceği bir şey olduğu zaman."

Joker konuyu değiştirmek için bir mağazada pazarlık yapan EDI'ye baktı. "Bu arada herkes Presidium'un ortasında serbestçe dolaşan bir AI'yi görmezden geliyor."

"Bir soruna sebep oluyor mu?"

Joker hemen reddetti. "Hayır, hayır o benim "hareket" asistanı makinem. Vrolik sendromuma şükür yasal olarak onu her yere götürebilme iznim var. Bu sakatlığın sonunda kullanılabilir avantajı çıktı."

"Eminim o da ilginç yerlerde dolaşabildiği için memnundur."

"Ah, sadece kısa bir kara izni kazandı."

Shepard ona burun kıvırdı ve kalkarak EDI'ye doğru yürüdü.

"Merhaba, Shepard."

"Bilgi topluyormuşsun gibi gözüküyorsun."

"Bu sağlam bir varsayım."

"Dünyayı sarsacak kadar büyük bir şeyler var mı? Evrenin sırrı? Nesnel gerçeklik gerçekten var mı? Ya da bunlar gibi şeyler?"

"Kafamda Jeff'in davranışlarını analiz ederken çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyordum." EDI Joker'e doğru dönerek baktı ve Joker elini kaldırarak ona el salladı.

"Onun bana karşı sevecen bir bağlılığı olduğuna inanıyorum fakat bu konuyu kimseye daha belirtmedi. Shepard, sen ilk elden seksüel etkileşimde bulundun. Birinin romantik anlamda kuşatıldığını nasıl anlarsın?"

"Ahh, Bilmiyorum. Daima seninle konuşurken sağ üst diyalog seçeneğini kullanırlar?"

"Efendim??!"

"Yani... Genellikle seni düşünmeyi durduramadığına dair işaretler gösterirler. Biliyorsun, randevu için sorarlar, hediye verirler, belki müzik çalarlar..."

"Yazılım ve donanım dışında istediğin materyallerde eksiğim var. Çekirdek programım müzik çalmama izin vermiyor. Belki de Jeff'i  nasıl duygusal taahhüdünü vermesini sağlayacağımızı tartışmalıyız."

"Bu şekilde düşünmemelisin. Doğal bir şekilde gerçekleşmeli. Kimyaya ihtiyacın var."

"Anlıyorum. Ona arzu edilen duygusal durumu taklit edebilmesi için enjekte edebileceğim bir ton ilaç var."

Shepard derin bir nefes aldı. "Hayır. Demek istediğim rahatlamalı ve ikinizin de sevebileceği şeyler yapmalısınız. Örneğin ikiniz de komediyi seversiniz."

"Doğru. Citadel'de şu anda komedi eğlencesi türünde bir şeyler gösteriyorlar mı diye bakacağım. ARANIYOR... "Kendini Asan Adam"ı seveceğini düşünüyor musun? Aşık bir plastik cerrahı hakkında?"

"EDI, nereye gidersen git önemli olan şey iyi vakit geçirmek. Eğer sen eğleniyorsan muhtemelen o da eğlenecektir." Shepard bunu söylerken elleriyle karşısındaki yapay zeka robotunun metalik omuzlarına iki kere vurdu. 

"Yani diyorsun ki sonuç bilinmeyen bir gerçeklik ama her ihtimalde ben ona eşlik etmeliyim.    

Shepard omuzlarını kaldırdı. "Kimse biraz cesareti olmadan aşık olamaz."

"Anlıyorum. Şansımı arttırdığına inanıyorum. Teşekkürler Shepard."




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Obsessive Servant 0. Bölüm

GİS Anatomisi

Stepmother 6. Bölüm