Film Tavsiyesi - Soul

 

Puan: 7/10

Yönetmen:  Pete Docter, Kemp Powers

Tür: Çocuk/Komedi 

Süre: 1 saat 47 dakika

Tanıtım:

Orta okul müzik öğretmeni Joe Gardner, bir jazz grubu ile birlikte çalışan jazz piyanisti olmanın hayalini kuruyordur. Bunun ardından ilk müzisyenlik deneyimini edinir. New York sokaklarında gezinen adam, birden bire kendini kanalizasyona düşerken bulur. Ancak burası aslında farklı bir dünyaya açılıyordur. Şimdi ise Dünya'ya nasıl geri döneceğini bulması gerekmektedir.




Benim Görüşüm:

Hayatını daima bir hedefi gerçekleştirmek için çalışmaya adayan, yaşamdan zevk almayan baş karakterimiz Joe Gardner'ın hayata bakış açısının nasıl değiştiğini izliyoruz. Hayatımızın her anını dolu dolu geçirmemiz gerektiğini, insanların dünyaya bir şeyler yapmak için değil yaşamak için geldiğini, amaçlarımızı yaşamlarımıza yaymamız gerektiğini hatırlatan bir filmdi. 

Kısaca film bize hayatın hala yaşamaya değer olduğunu hatırlatıyor. Yüzünüze esen hafif meltemin, yediğiniz pizzanın, hala nefes alabildiğinizin hakkını vererek yaşamanız gerektiğini söylüyor. 

Filmin sonu iyi tasarlanmamıştı ve izleyicinin aklında birkaç soru işareti bıraktı. Yine de izlemeye değer olduğunu söylemeliyim.

Filmde baş karakterin hedefini gerçekleştirdikten sonra, "Eee, şimdi ne olacak?" diye boşluğa düşüşünü çok beğendim. Hayatlarımızı bir şeye adayarak geçirirsek, o zaman hayata karşı kör ve sağır oluruz. Yaşamdan zevk alamaz. Kimliğimizi bile kaybedebiliriz.

Jim Carrey'nin hayatı gibi... Eminim aranızda bu ismi duyanınız vardır. Ünlü bir film imparatoruydu ancak zirveye oturduğunda boşluğa düştü ve emekli olup kendine zaman ayırmaya karar verdi. Bir insan zirveye çıkmak için o kadar uğraştıktan sonra neden tahtını bırakıp ayrılır? Nedeni basit. Bu filmde de bize mesaj verdiği gibi: "Bizim asıl istediğimiz ödül değildir, ödüle ulaşmak için yüzleşmemiz gereken yoldur."

Filmin müzikleri gayet güzel. Aşağıya iki tanesini bırakıyorum mutlaka dinleyin.



Edited: 10.03.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Obsessive Servant 0. Bölüm

GİS Anatomisi

Stepmother 6. Bölüm