Film Eleştirisi - Hush


 Puan: 6/10

Tür: Korku/Gerilim

Süre: 1 saat 27 dakika

Yönetmen:  Mike Flanagan

Tanıtım:

Dilsiz ve sağır bir kadın olan Maddie gözlerden uzak, orman içerisindeki ıssız bir evde tek başına yaşamaktadır ama o akşam yalnız değildir çünkü psikopat bir katil sinsice onu izlemektedir.




Benim Görüşüm:

Film içerisinde çok fazla klişenin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Yine de her şeye rağmen ilk eleştireceğim şey klişeler olmayacak. Hatta klişelerin başarılı bir şekilde kullanıldığını bile söyleyebilirim. 

Bu filmi eleştireceksem ilk eleştirmem gerek şey katilin karakterinin ve doğru düzgün bir motivasyonunun olmaması. İzleyici için sapık, sadist bir cani olarak kalıyor. Bu da izleyiciyi filmden uzaklaştırıyor. Film, bize karakter hakkında hiçbir bilgi vermiyor. Tek verdiği bilgi katilin arbeletinin üstünde öldürdüğü kadınlar kadar çizik olması... O da ne kadar gerekliyse... Sadece bu bilgi izleyicinin katille bir bağ hissetmesi için yeterli değil. 

Bu tür yapımlarda katille bağ kurmak çok önemli. Başarılı bir yapım örneği vermem gerekirse "İçeride" güzel bir yapımdı. Beklenmedikti, katilin motivasyonu vardı ve katili tanıyorduk.

Filmde eleştirilebilecek çok fazla mantıksızlık var, ancak iyi bir sonu olduğu ve filmin başında verdiği elementleri sonunda kullandığı için hepsini görmezden geleceğim.

Filmin bir kısmında üç kere art arda "Lanet Olsun!" diye bağırsam da benim söylediğim lafları geri yutmama sebep olduğu için filme gerçekten teşekkür ediyorum. 

Sonuç olarak izlenebilecek bir film. Unfriended kadar kötü değil. Ancak yine de izlemenizi tavsiye etmiyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm