Anime Tavsiyesi - Millennium Actress

 

Puan: 9/10

Yönetmen: Satoshi Kon

Stüdyo: Madhouse

Tanıtım:

Yönetmen Genya Tachibana, ünlü oyuncu Chiyoko Fujiwara hakkında bir belgesel hazırlamaya karar verir. Chiyoko Fujiwara, bir dönemler çok ünlü ve başarılı bir aktris olmasına rağmen, yaklaşık otuz sene evvel kariyerini bırakmış ve inzivaya çekilmiştir. Fujiwara'ya ulaşan Genya, aktristin hayat hikayesini ondan dinlemeye başlar. Chiyoko'nun 30'lardan başlayıp 60'lara kadar uzanan hayat hikayesini dinledikçe kendisini de onunla birlikte bir zaman yolculuğuna çıkmış olarak bulur 

Benim Görüşüm:

Film iki orta yaşlı adamın ellerinde kameralarla inzivada yaşayan yaşlı bir kadının evine gitmesiyle başlıyor. Film ilerledikçe yaşlı kadının aslında çok ünlü bir oyuncu olduğunu ve evine gelen adamların onunla röportaj yapmak istediğini anlıyoruz.

Kameranın karşısında hayat hikayesini anlatan kadın zamanla kendini anlatmaya kaptırıyor ve dinleyicilerini hikayenin içine sürüklüyor. Filmin hikayeyi anlatış tarzı biraz karışık. Chiyako yaşam hikayesini anlatırken bir yanda da çektiği filmleri anlatıyor. Belli bir süre sonra izleyici anlatılanların ne kadarı gerçek, ne kadarı kurgu ayırt edemiyor. Bu da filmin sürükleyiciliğini arttırıyor ve final görmek için sabırsızlanmaya başlamanızı sağlıyor. Her sahne beklenmedik ve hızlı ilerliyor. Asla sıkılmıyorsunuz.

Müzikleri, her Satoshi Kon filminde olduğu gibi bu filmde de harikaydı.

Filmde takıntılı aşkı ve amaca ulaşmak için geçilen yolun amaçtan daha kıymetli olduğunu görüyoruz.



edited: 21.03.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel