Oyun Tavsiyesi - GRIS



Puan: 9\10

Tür: 

Atmosferik, Bağımsız, Sanat, Müzik 

Yayıncı: Devolver Digital Super Fun Club

Tanıtım:

Gris, kendi dünyasında kaybolan, hayatında acı verici bir deneyim ile uğraşan umut dolu bir genç kızdır. Üzüntü içindeki yolculuğu elbisesinde kendini gösterir, bu da soluk gerçekliğini daha iyi gezinmek için yeni yetenekler verir. Hikaye ilerledikçe Gris duygusal olarak büyüyecek ve dünyasını farklı bir şekilde görecek, yeni yeteneklerini kullanarak keşfetmek için yeni yollar ortaya çıkaracak.

GRIS, tehlike, hayal kırıklığı veya ölümden uzak, sakin ve hatırlatıcı bir deneyimdir. Oyuncular, hassas sanat, ayrıntılı animasyon ve zarif bir orijinal puanla hayata geçirilen titizlikle tasarlanmış bir dünyayı keşfedecekler. Oyun boyunca hafif bulmacalar, platform dizileri ve isteğe bağlı beceri tabanlı zorluklar, Gris’in dünyasının daha fazla erişilebilir olmasıyla kendilerini ortaya çıkaracak.


GRIS neredeyse hiç metin içermeyen bir deneyimdir, sadece evrensel simgelerle gösterilen basit kontrol hatırlatıcılarıdır. Oyunun dili ne olursa olsun herkes oyunun tadını çıkarabilir.

Benim Görüşüm:

Pek çok oyun oynadım. RPG'den platform oyunlarına, FPS'inden kart oyunlarına kadar.. Oyun dediğimde aklıma çeşitli isimler hemen gelir: GTA 5, Stardew Valley, Devil May Cry, Sims 4... Fakat bu oyun aklınıza gelmez çünkü beyniniz bunu oyun olarak sınırlandırmak istemez. Müziklerinden grafiklerine kadar tamamen sanat sayılabilecek bir oyun. Rahatlatıcı bir atmosferle harika zaman geçirmenizi garantiliyor ayrıca çok güzel de... 

Bence herkesin oynaması gereken bir oyun. Eğer sürekli ilerlemeyi tercih ederseniz 3 saat kadar oyun süresi var.

Oyunun tam bir hikayesi olduğu söylenemez ama yine de anlatmak istediği şeyler var. Gris sesini kaybettikten sonra en değer verdiği şeyi koruyamaz ve bunun sonucunda onu kaybeder. Yolculuk boyunca sesini ararken dünyayı yavaş yavaş daha farklı görmeye başlar. Kaybettiği şeyi bulduğunda onun artık kırık olduğunu anlar ve onu tamir etmek için sesine ihtiyacı vardı. 

Tamamen atmosferik bir oyun olduğu için hem görsel hem de işitsel olarak oyunun içinde bulunmadıkça ne demek istediğimi anlamayacaksınız.

İnternette bu oyun için birinin "gülümseyen depresyon" dediğini gördüm. Bu terimin anlamı içinde depresyonun tüm belirtilerini yaşayan kişilerin dışarıdan oldukça mükemmel, mutlu ve rahat görünmesi durumudur. Olabilir bence. Herkesin hisleri kendine özeldir ben bu oyunu olduğundan daha fazlası olarak gördüm ama siz sevmeyebilirsiniz bile...


Müzikler:




Müzikleri Berlinist tarafından hazırlandı. Tek kelime daha fazlasına gerek yok. Mükemmel.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel