Oyun Tavsiyesi - Ken Follett's The Pillars of the Earth

.

Puan: 10\10

Tür:


Macera, RPG


Yayıncı:  Daedalic Entertainment


Tanıtım:


Ken Follet'in dünyanın en çok satanlarından olan 'Bir Katedralin Öyküsü' tamamen yeni interaktif bir yöntemle Kingsbridge adlı köyün öyküsünü yeniden anlatmaktadır. Jack, Aliena ve Philip olarak oynayın ve keşif, karar alma ve diyaloglar yoluyla kitaptaki olayları değiştirin.



12. yüzyıl, İngiltere: Büyük güç ve savaş zamanlarında küçük bir kasaba insanlarının zenginliğini ve güvenliğine sahip çıkmak için katedral inşaatına başladı. Hayatta kalma çabalarında hayatlar ve kaderler iç içe geçmişti. Keşiş Philip, Kingsbridge'in küçük manastırında başrahip olur. Aynı dönemde Jack adlı bir çocuk, üvey annesi tarafından ormanlıkta yetiştirilmiştir. Taş ustalığında yaptığı çıraklık, yetenekli bir yapı ustası olmasının yolunu açmaktadır. Jack ve Philip, rezil asilzade Aliena ile birlikte İngiltere'nin o güne kadar gördüğü en harika katedrallerinden birinin inşaatına başlarlar.

Benim Görüşüm:


İnteraktif oyunları daima sevmişimdir. Hikayesi, grafikleri, müzikleri ve mekanikleriyle kesinlikle kusursuz olduğunu iddia edebileceğim bir oyun.

Seçimlerin sonuçlarıyla çabuk karşılaşacağınız dikkatli karar vermeniz gereken bir oyun. Oyunu oynarken kitabının da var olduğunu hatta dizisinin bile çekildiğini öğrendim. Geçen kitap fuarında İngilizce olarak kitabını bulmuştum. Kitap çok yıprandığı ve pis gözüktüğü için almamıştım. Şimdi biraz pişmanım. Asıl hikaye örgüsünü merak etmeden edemiyorsunuz.

Uzun bir oyun süresi var ama eminim ki verdiğiniz zamana değecektir.

Kesinlikle tekrar dinlemeye değecek müzikleri var:



3 karakteri de oynarken dikkatli olmak zorundasınız çünkü verdiğiniz kararlar onların da yaşamlarını etkiliyor. Oynarken siz benim yaptığım gibi oyunu sürekli kaydedip tekrar yüklemeyin. Oyunu hiç kaydetmeden bir bitirin ardından tekrar istediğiniz gibi oynardınız. Böylece aynı noktaya sıkışıp kalmak yerine oyunu bir bütün olarak görebilirsiniz. Bir başyapıttı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Manga Tavsiyesi - JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood

Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel