Oyun Tavsiyesi - Quantum Break



Puan: 8.5/10

Yayıncı: Microsoft Studios


Tür: 


Aksiyon, Macera, Çoklu Seçim

Tanıtım:


Jack Joyce, uzun zamandır ayrı olduğu memleketine geri dönmüştü. En yakın arkadaşı Paul Serene tarafından üniversitede yapılacak bir deneye davet edilmişti. Ama deney başladıktan sonra gelecek kaderin ellerine tamamen kendini bırakmış olacaktı. Jack'in dünyayı kurtarma yolculuğuna tanık olun.

Yorum:

Oyunun mekanizmalarını ve grafiklerini oldukça beğendim. Aksiyon sahnelerine başta adapte olmak, nişan almak zor gelse de zamanla alıştım. Son boss aşırı zordu ama yenilmez değildi. 

Oyun biraz derin ve adından da anlaşılacağı gibi kuantum ile ilgili.

Ama dikkatli oynanırsa oyunda anlaşılmayacak hiçbir nokta bulunmuyor. Şimdiye kadar Quantic Dream oyunlarını oynadım. Onun oyunlarına kıyasla oldukça değişik bir deneyim oldu. Çok beğendiğimi de ifade etmeliyim.

Oyun içerisinde yaklaşık 2 saat olan bir dizi bulunuyor. Bu dizide ne olacağını Serene'nin yaptığı seçimlere göre karar veriliyor ve bu seçimleri siz yapıyorsunuz. Bu teknik benim için bir ilkti. Yani oyun boyunca tek oynanabilir karakter Jack ve her bölüm sonunda Serene'nin seçimini sen yapıyorsun... Biraz sürprizi kaçıyor gibi...

Dizinin linki: https://www.youtube.com/watch?v=k_3MtQDNNts

Oyun toplam 5 bölümden oluşuyor. Oyunu ve karakterlerin arasındaki ilişkiyi daha iyi anlamanız için tüm mailleri okumanızı öneririm. 

Hadi biraz fiziğe girelim :D

Normal fizikte madde tanecikler halinde bulunur. Eskiden maddenin en küçük yapısına atom diyordum. Fakat bu yanlıştı. Atom; proton, nötron ve elektonlardan oluşmuştur. Bunlarda bildiğimiz normal fizik anlayışı devam eder. Ancak proton ve nötronu oluşturan atom altı parçacıklarına indiğimizde orada var olan yapılar normal fiziğe göre hareket etmez. İşte bu yapıların hareketlerini açıklayan fiziğe kuantum fiziği denir.

Bir hipoteze göre zaman sürekli değildir ve chronon da zamanın ayrık ve bölünmez bir parçasıdır.

Bir odada yatağınızda oturduğunuzu hayal edin. Odada sadece siz, yatak ve duvarlar var. Bunun dışında siz göremeseniz bile odayı dolduran hava molekülleri vardır. Eğer sizin çevrenizdeki hava molekülleri azalırsa nefessiz kalırsınız. Oyunda chronon evreni kuşatmış ve eğer sizin etrafınızda chronon yoksa sizin için artık zaman akmıyor demektir. Oyunun içindeki Meyer- Joyce Alanı diye bahsettikleri şey evrenin tamamen chronon parçacıklarıyla kaplanmış olması ve zamanın var olmasının sebebi. Chronon parçacıkları olmadığında bu alan kararsız oluyor ve Sıfır durumuna giriyor. Sıfır durumu ise zamanın devam etmemesidir. Jack çevresindeki chronon parçacıklarını manipule ederek zamanla oynayabiliyor. Ayrıca Monarch da zamanın sonu için chronon parçacıkları depoluyor. 

Oyunu ben tavsiye ederim. Şimdiden oynayacaklara iyi oyunlar!!





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm