Oyun Tavsiyesi - Tasokare Hotel




Android tabanlı en iyi kaçış ve macera oyunu ????

Puan: 9.5/10


Yayıncı: ESC-APE by SEEC


Platform: Android / iOS

Yaş Sınırı: 12+ (Bence 16+)

Oyun zamanı: Yaklaşık 15 saat

Fiyatı: Ücretsiz (Oyun içi satın alımı var. Yan hikayeler ücretli.)

Tür: 


Görsel roman, Macera, Kaçış


Tanıtım:


"Tasokare Hotel" ölüm ve yaşam arasında bulunur. 


Buraya gelen her misafir ruh ölüm ile yaşam arasındadır..


Peki, ben yaşıyor muyum yoksa çoktan öldüm mü?


Neko Tsukahara, kendince yaşayan bir lise öğrencisiydi. Şimdiyse bir hotelin çalışanı... Bu iş nasıl sonlanacak? Gerçek hayata geri dönebilecek mi? Nasıl buraya geldi?





Benim Görüşüm:


Aslında çok büyük bir beklentiyle başladığımı itiraf etmeliyim. Google Play'de editörün seçimi seçilmiş bu oyunun platformdaki puanı 4.8. :D Hiç de düşük değil, değil mi?


Oyunu bitirdim. 


Bana o kadar farkı duygular yaşattı ki her şeyi bir anda toparlayıp aktarmam pek de mümkün gözükmüyor o yüzden konu başlıkları halinde yazımı toparlayacağım. 


İçerik:


  1. Müzik
  2. Karakterler
  3. Hikaye
  4. Oynanış
  5. Bulmacalar
  6. Grafikler
  7. Final


1. Müzik


Müzikleri genellikle caz türünde. Başlık müziği hemen altta. Çok mükemmel değil, biraz gürültülü ama oyuna mükemmel uyuyor. Sevmediğimi söyleyemeyeceğim ama hikayenin tam yükseldiği noktada biletiniz bitince ve bu müziği duyunca ister istemez müziğe karşı kin besliyorsunuz. Bu müziği nerede duysam sanırım aklıma sürekli Tasokare Hotelde geçirdiğim zamanlar gelecek. XD





Oyunun içinde bir karakterde şarkı söylüyor. Bence o kısım oldukça ortama uygundu ve hikayeye yeni bir bakış açısıyla bakmanızı sağlıyordu. Hemen aşağıda...



Genel olarak BGM linki aşağıda bulabilirsiniz.





2. Karakterler

Karakterleri anlatırken çok fazla spoiler vermek istemiyorum.

Altta spoiler kısmında daha ayrıntılı şeyler yazacağım.

Neko Tsukahara





Oyundaki MC karakter. Liseli bir kız. Sağduyusu oldukça eksik ve gereğinden fazla soğukkanlı bir karakter. Another ending'i görmeseydim böyle yazamazdım ama düşünce tarzını oyunu bitirmiş olmama rağmen hala anlamadım. Nasıl öyle bir karar verebildi ki? Tabii ki bizim seçimlerimiz de önemliydi ama... bana göre imkansızdı. Hem de ona yaptıklarından sonra... Spoiler veremiyorum burada iste :( Aşağıda yazacağım zaten ama...


Haruto Atori


Sen otele gelmeden önce gelmiş bir senpain. Oldukça iyi görünümlü ve çalışkan bir karakter. Zamanla saksafon çaldığını öğreniyorsun.

Masaki Osoto


3. Bölümde ortaya çıkan bir karakter. Kendisini yarı zamanlı bir dedektif olarak tanıtıyor.

Daha fazla karakterler var ama baş karakterlerimiz bunlardan ibaret.

Genel olarak konuşursam oldukça özgün karakter tasarımlarına ve kişiliklere sahipler. Her karakterin çeşitli özellikleri ve zevkleri var. Bir hikaye ne kadar iyi olursa olsun karakterleri sığ, özgün değilse bu hikayeyi yeteri kadar ortaya çıkaramaz.

Karakterler açısından değerlendirirsek oldukça iyi iş çıkarmışlar diyebiliriz. En altta spoiler yazacağım haberiniz olsun. :)

3. Hikaye

Hikaye yavaş yavaş açılarak ilerliyor. Plot twistler ve ekstra karakterlerle hikayeye renk veriyorlar.

Hikayenin böyle ağırdan alarak açılmasını okumak hem zevkli hem de okuyucuyu merak içinde bırakıyor. Hele 'Sorgu' kısmındaysanız. :D

Hikaye oldukça acımasız. Tamam, tamam... Spoiler yok. XD


4. Oynanış

Oynanışı 3 kısıma ayırabiliriz.
  • Hikayeyi öğrenme
  • Araştırma
  • Sorgulama
Hikayeyi öğrenme kısmı genellikle bölüm başlarında oluyor ve 5-6 bölüm sürüyor. Yeni gelen karakterler hakkında detayları öğreniyorsunuz.  Sizden bazı şeyler yapmanızı istiyorlar.

Bu kızım bittikten sonra 'Araştırma' kısmı başlıyor. Genelde konukların odalarını araştırarak çeşitli bulmacalar çözüyorsunuz. Oldukça eğlenceli olsa da bulmacayı çözemeyince siniriniz bozulmaya başlıyor. XD

Son kısım 'Sorgulama'. Bu kısımda 'Araştırma'da bulduğunuz verileri yada konuşmalar arasında geçen boşluklardan edindiğiniz bilgileri kullanarak gerçekleri açığa çıkarıyorsunuz. En zevkli kısım genelde burası oluyor. En ufak hataya tahammülleri yok haberiniz olsun!! Hem kötü sonu alıyorsunuz. 

5. Bulmacalar

Bulmacalar aşırı zor değil ama yeri gelince beyninizi kullanmanız gerekebiliyor. 

Eğer bulamadığınız bir bulmaca olursa ipuçları satın alabiliyorsunuz yada reklam izleyerek size ücretsiz gösterebiliyorlar.

Oyunda ekstra olarak Gatcha kısmı var. Oyunda 20 saate yakın zaman geçirmeme rağmen 4 yıldızlı gatcha hiç düşmedi. 3 yıldızlı da ancak 5 kere falan düşmüştür. Mümkünse vaktinizi boşuna Gatcha ile ziyan etmeyin.

Her gün 5 ücretsiz bilet veriyorlar. Bu yüzden yavaş yavaş oynuyorsunuz ayrıca bazı kontrol noktaları da var. Belirli bir temizlik puanına ulaşamadan oradan geçemiyorsunuz.

Erken tamamlama bonusu olarak grafikleri ve karakter bilgilerini ödül olarak koymuşlar. İlk iki bölüm tamamda diğerlerinin hiçbirini erkenden tamamlayamadım. Para ödemeden büyük ihtimal siz de tamamlayamazsınız. 

Erken tamamlama süresi bittikten günler sonra ancak o bölümü tamamlayabiliyordum. 

Yaklaşık 1 ay sürdü oyunu bitirmem. Her gün 10-15 dakika oyun süresi oluyordu. Eğer sabırla kumaya devam ederseniz oyunu siz de bitirebilirsiniz.

6. Grafikler

Örnek Grafikler:






Oldukça güzel grafikleri ve karakter tasarımları olduğunu söylemiştim.

7. Final

Bu bölüm hafif spoiler içerebilir.

Oyunda çok fazla 'Kötü Son' var.

Ama iki temel sonun olduğunu söyleyebiliriz:

1- Gerçek Son
2- Başka bir Son

Gerçek Son çok yarım kalıyor. Her şey bitip dünyaya geri döndükten sonra günlük hayatına devam ediyorsun. Diğer karakterlerle etkileşimini anlatan 'Özel Hikaye' kısmı var ama satın almadan okunamıyor. Ön gösterim gibi kısa bir kısmını okumamıza izin vermişler ama onu okuyunca da kursağımızda kalıyor. Özel Hikayeyi okumadım ama bir gün okumam gerektiğini düşünüyorum. Olmadı youtuberlardan bulur izlerim :D

Başka bir Son ise tamamen beklenmedikti. Bunun sonu da yarım kalıyor ama okuyucuya devamını isteriz havasını çok da vermiyor. Ben bu sonu beğendiğimi söyleyemem. Gerçek Son olması gerektiği gibiydi. Tereddüte gerek yok!!


Spoiler!!!

Hadi baştan başlayıp hikaye gibi anlatalım. Tüm ekstra karakterleri siliyorum XD

Bir gün Neko adındaki oldukça eksantrik bir lise öğrencisi kendini bilmediği bir yerde bulur ve kendi adını bile hatırlayamayacak derecede hafızasını kaybettiğini fark eder. Bir süre etrafta dolaştıktan sonra çevrede bir otel görür ve içeriye girer. İçeriye girince bu otelin 'Ölüm ve Yaşam arasında kalanlar' için olduğunu öğrenir. Yani gerçek hayatta öldüğünü mü yoksa hala yaşadığını mı hatırlamayanlar için bir yerdir.

Zamanla boş vaktini değerlendirmek için otelde çalışmaya başlar. Otelde çalışanlarla arkadaş olur. Çeşitli konuklara yardım eder. 

Bir gün Otele kendini yarı zamanlı bir dedektif olarak tanıtan Osoto adında bir adam gelir. Araştırdığı ve fark ettiği bazı şeylerin sonucunda Osoto'yı sorguladığında Osoto'nun aslında zengin ve ünlü bir doktor ailesinden gelen 5. sınıf bir tıp öğrencisi olduğunu öğrenir. 

Osoto aslında gerçek hayatta stresten kurtulmak için kadınlara tecavüz eden ve onları öldüren bir caniden daha azı değildir. Ama oldukça kibirli olan Osoto kadınları küçük görmekte ve onları önemsememektedir. 

Neko'nun zamanla yaptığı araştırmalar sonucunda asıl gerçeğin bu olmadığını fark eder.  Gerçek şu ki Neko da Osoto'nun kurbanlarından biridir. Yolda geçerken canı istediği için bıçakladığı birinden fazlası değildir.

Dahası Osoto aslında Atori'nin takipçisidir. 

Bunun sebebi Atori'nin, Osoto'nun hem annesi hem de babası tarafından sevilmesindir. Osoto ailesi tarafından başarısız bir evlat olarak görünse de Atori'yi sevmeleri onun içinde Atori'ye karşı hem kıskançlık hem de tarifi edilmeyen bir his ile doldurmuştur. 

Atori'nin takipçisi olarak uzun yıllar geçirdikten sonra bir gün onu boş bir tren istasyonunda görünce kendi iç güdülerine hakim olamaz ve onu raylara iter. Sonuç olarak Atori hemen orada ölür. Halbuki Atori onu tanımıyordur bile.

Ama Osoto içinde büyük bir parçasını kaybetmiş gibidir. Yolda rastgele gelip geçenleri öldürmeye başlar. Kurbanlarından biri de biziz kız Neko'dur.

Neko, Osoto'nun Atori'ye bir şeyler yapacağını öğrenir ve engellemek için her şeyi yapar. 

1. Kötü Son

Osoto, Neko her şeyi öğrenip Atori'ye haber vermek üzereyken onu bayıltır. 

Atori'yi anestezi altındayken parça parça yer. 

Bunu yapmasının sebebi yediği her şeyin onun vücudunun ve benliğinin bir parçası olduğunu düşünmesidir.

Atori ölür, Osoto dünyaya geri döner, Neko hafızasını kaybeder.

2. Kötü Son 2

Neko Osoto'nun ne yapmak üzerinde olduğunu fark edince kaçmaya karar verir.

Gerçek dünyaya geri dönünce hiçbir şey hatırlamaz. Ama Osoto her şeyi hatırladığı için onu öldürmeye gelir.

3. Kötü Son 3

Zamanda geri gidip Atori'yi kurtarmak üzereyken Neko, Osoto tarafından raylara itilir.

4. İyi gibi Son

Zamanda geri gidip Atori'yi kurtarmak üzereyken Neko, Osoto gelince "Sapık var, Yardım edin!" diye bağırır.

Polisler Osoto'yu araştırınca hapse gider. Atori ile bir daha karşılaşmazsın.

5. Gerçek Son

Zamanda geri gidip Atori'yi kurtarmaya çalışan Neko, elindeki totemi kullanarak Osoto'yu cehenneme gönderir. Atori ile kısa bir karşılaşma yaşanır. Bir süre sonra otellerde çalışmaya başlarsın.

Başvurduğun otelde Atori senin senpain olur. Sonra için sana uygun olmadığına karar verip bırakırsın ama Atori için bir saksafon konseri düzenlemeye karar verirsin.

6. Başka bir Son

Osoto ile arkadaş olursun. 

Atori'yi öldürmesini engellemek için her şeyi yapacağını hatta onun suç ortağı bile olabileceğini söylersin. Osoto cehenneme gitmez. Atori ile bir daha karşılaşmazsın.









Yorumlar

Yorum Gönder

Efendim?

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİS Anatomisi

Obsessive Servant 0. Bölüm

Stepmother 6. Bölüm